Doi piloți s-au luat la bătaie în timpul unui zbor Air France. Au fost descoperite și alte incidente de securitate

Doi piloți s-au luat la bătaie în timpul unui zbor Air France. Au fost descoperite și alte incidente de securitate

Un grav incident s-a petrecut în cabina piloților unui avion Air France. Cei doi piloți s-au luat la bătaie la scurt timp după decolare, și a fost nevoie de intervenția unui însoțitor de zbor pentru a aplana conflictul și a se asigura că zborul se desfășoară în siguranță.

Incidentul s-a petrecut în iunie, în timpul unui zbor de la Geneva la Paris, dar a fost dezvăluit acum în urma unui raport al BEA, agenția de investigații și analize pentru securitatea aviației civile din Franța, despre modul în care sunt respectate procedurile în timpul incidentelor de siguranță, potrivit La Tribune.

ADVERTISING

În cele din urmă aeronava a aterizat în siguranță la Paris, dar a fost nevoie ca însoțitorul de zbor să stea întreaga perioadă în cabina piloților, pentru a se asigura că nu reiau încăierarea, potrivit Sky News. Acum piloții așteaptă să afle ce sancțiuni vor primi în urma anchetei, potrivit unui purtător de cuvânt al Air France.

Raportul BEA menționează și un alt incident, petrecut în decembrie 2020, tot în timpul unui zbor Air France, de data aceasta din Brazzaville, Congo, spre Paris. Atunci, s-a produs o scurgere de combustibil la unul dintre motoare. Piloții au schimbat ruta, dar nu au oprit alimentarea motorului afectat și nici nu au decis să aterizeze de urgență, așa cum prevede procedura. Avionul a ajuns cu bine în Ciad, însă motorul ar fi putut lua foc. Alte trei incidente similare s-au înregistrat între 2017 și 2022.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

BEA a analizat și un incident din luna aprilie, când un avion Air France care a decolat de pe aeroportul JFK din New York a avut probleme de control înainte de a ateriza la Paris.

Air France a anunțat că va urma recomandările agenției, dar a precizat că operează sute de zboruri zilnic, iar raportul include doar patru incidente.

T.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇