Conceptul care ar putea revoluţiona modul în care călătorim cu avionul. Genial sau total neinspirat?

Conceptul care ar putea revoluţiona modul în care călătorim cu avionul. Genial sau total neinspirat?

Un tânăr designer şi-a propus să revoluţioneze modul în care călătorim cu avionul.

Alejandro Núñez Vicente, în vârstă de 22 de ani, face valuri în industria zborurilor cu un nou concept de compartimentare a spaţiului la clasa economy. Vicente a început să lucreze la acest proiect, pe care l-a numit Chaise Longue Airplane Seat, pe când era în facultate, iar în 2021 ideea sa i-a adus o nominalizare la Crystal Cabin Awards, o prestigioasă competiţie din industria aviatică.

Ca urmare a interesului pe care l-a atras din partea unor nume mari atât de companii aeriene, cât şi de producători de locuri de avion, tânărul şi-a suspendat studiile de master şi se ocupă acum exclusiv de dezvoltarea proiectului.

ADVERTISING

Chaise Longue Airplane Seat este, pe scurt, un model de banchete de avion suprapuse. O scară cu două trepte le permite călătorilor să ajungă la locurile de sus, aflate la aproximativ 1,5 metri de tavanul avionului. Şi jos, şi sus este suficient loc pentru a-ţi întinde picioarele. Reporterul CNN Francesca Street, care a testat prototipul dezvoltat de Vicente, transmite că locurile de jos nu sunt tocmai ideale pentru pasagerii care suferă de claustrofobie, însă pot fi o alegere bună pentru cei care intenţionează să doarmă pe toată durata zborului.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

De altfel, majoritatea criticilor aduse configuraţiei se leagă de senzaţia de înghesuit pe care o inspiră scaunele inferioare, dar Vicente spune că ţine cont inclusiv de feedbackul negativ pentru a-şi duce la îndeplinire obiectivul, şi anume acela de a îmbunătăţi călătoriile cu buget redus “pentru toţi oamenii care nu îşi pot permite să cumpere bilete mai scumpe”.

C.S.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇