Grevele din transporturi continuă toamna: Țările din Europa cu zboruri și trenuri anulate

Grevele din transporturi continuă toamna: Țările din Europa cu zboruri și trenuri anulate

Protestele sindicale vor afecta și în luna octombrie transporturile din mai multe țări europene.

Grevele au devenit ceva obișnuit în transportul european, sector în care angajații continuă să lupte pentru condiții mai bune de muncă și salarii mai mari. După o vară agitată, marcată de acțiuni sindicale în multe țări de pe continent, vor fi și în octombrie acțiuni sindicale care vor perturba zborurile și circulația trenurilor din unele țări europene, informează Euronews.

Franța: Zboruri anulate la Paris și Marsilia

Autoritatea aeronatică civilă din Franța le-a transmis companiilor aeriene să-și anuleze zborurile de pe aeroporturile din Paris și Marsilia vineri, 13 octombrie, din cauza unei greve extinse ce are ca principală revendicare majorarea salariilor.

ADVERTISING

Aproximativ 40% din zborurile dinspre și spre Paris Orly, 25% din zborurile de la Marsilia-Provence și 15% din cursele aeriene de la Paris Beauvais vor fi anulate.

Companiile aeriene tind să protejeze cursele pe distanțe lungi în aceste situații, astfel că zborurile scurte sunt mai afectate. Totuși, oricine are programată o călătorie până sâmbătă inclusiv trebuie să verifice anunțurile companiei.

Vineri sunt posibile și anulări ale unor trenuri, după ce sindicatele feroviare importante au făcut apel la întreruperea lucrului. Sindicaliștii din compania națională feroviară SNCF și cei din rețeaua publică de transport a Parisului au programat deja o grevă importantă joi, 19 octombrie, oferind timp pentru ca pasagerii să-și poată planifica deplasările.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Salariații din transportul public parizian au amenințat că vor face grevă pentru a sabota Cupa Mondială la rugby, care se desfășoară până în 28 octombrie pe Stade de France, în suburbia Saint-Denis.

Mecanicii garniturilor de metrou au obținut un bonus pentru orele suplimentare prestate, însă echipele din stații n-au primit nimic în plus, iar uniunea sindicală FO-RATP, care îi reprezintă pe salariații din transportul public parizian, a anunțat că activitatea va fi întreruptă dacă primele nu sunt acordate tuturor. Negocierile sunt în desfășurare.

ADVERTISING

Anglia: Grevă pe Heathrow

Angajații care se ocupă de bagaje pe aeroportul londonez Heathrow au anunțat că vor face grevă în 13 zile separate din luna octombrie în semn de protest față de ofertele sub nivelul inflației pe care le-au primit de la compania Vanderlande Industries.

Ei au întrerupt lucrul în intervalul 6-9 octombrie, dar urmează să o facă și în perioada 20-30 octombrie, când de obicei aeroportul este aglomerat.

Spania: Grevă pe aeroportul din Alicante

Una dintre cele mai ample acțiuni sindicale va avea loc pe aeroportul Alicante-Elche, unde personalul de securitate a anunțat că va intra în grevă în următoarele luni, din cauza condițiilor de muncă și a salariilor mici.

Astfel, angajații companiei Ilunion Seguridad nu vor lucra în următoarele date:
6-15, 17, 20-22, 24, 27-29 și 31 octombrie;
1-5, 7, 10-12, 14, 17-19, 21, 24-26 și 28 noiembrie;
1-10, 12, 15-17, 19 și 22-31 decembrie;
1-14 ianuarie.

T.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇