Proiectul aeroportului internațional din sudul Capitalei a primit undă verde

Proiectul aeroportului internațional din sudul Capitalei a primit undă verde

Consiliul Local al Sectorului 4 a aprobat, în şedinţa de marţi, asocierea între primăria de sector şi Consiliul Judeţean Giurgiu, în vederea finanţării şi realizării în comun a proiectului privind construirea noului aeroport internaţional în zona de sud a Capitalei

Aeroportul care urmează să fie construit în sudul Bucureştiului va fi unul internaţional, mai mare decât cel mai nou construit în România, cel de la Braşov, întrucât ar urma să deservească un număr mai mare de judeţe, cu o populaţie mai mare, precizează comunicatul Primăriei Sectorului 4.

ADVERTISING

De asemenea, va fi proiectat atât cu terminale pentru pasageri, cât şi cu unele speciale pentru transportul de marfă, în condiţiile în care, pe ambele direcţii, Aeroportul Otopeni este suprasolicitat în acest moment.

„Împreună cu autorităţile statului şi după studiile de specialitate vom decide unde este locul potrivit. M-ar bucura foarte mult să fie un aeroport de talia Aeroportului Otopeni. Dacă nu reuşim să-l facem atât de mare, măcar două treimi din ceea ce înseamnă Aeroportul Otopeni. Ce este însă foarte important este faptul că aceasta va fi o investiţie publică, a statului român, şi va rămâne în proprietatea statului român.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Bucureştiul merită un astfel de tip de dezvoltare, pentru că în noua anvelopă nu mai încape şi trebuie o investiţie de calitate în acest sens.

Aici vorbim cel puţin despre zona de Sud, despre Berceni, despre Popeşti Leordeni sau Jilava, pentru că este singura cale prin care să putem obţine o capitală de nivel occidental”, a declarat primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, conform sursei citate.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇