Ghinea face un apel către PSD pentru aprobarea PNRR în Parlament până la finalul acestei luni

Ghinea face un apel către PSD pentru aprobarea PNRR în Parlament până la finalul acestei luni

Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, face un apel către PSD pentru aprobarea în Parlament în cursul lunii curente a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Întrebat, luni seară, la TVR, în ce măsură PNRR poate fi modificat în urma discuţiilor cu PSD, ministrul Fondurilor Europene a răspuns că nu a văzut „comentarii la obiect” din partea PSD pe marginea acestui plan.

"Aştept să văd rezultatul convorbirilor dintre premierul Cîţu şi domnul Ciolacu. Din partea PSD nu am văzut comentarii la obiect pe conţinutul planului, am văzut un comentariu că ar trebui să dăm 10% pentru Educaţie, se întâmplă deja, dăm 20% pentru Educaţie, deci s-a îndeplinit cererea PSD. Dacă mai sunt şi alte cereri, le discutăm concret”, a afirmat Cristian Ghinea.

ADVERTISING

El a transmis un apel către PSD privind aprobarea PNRR în Parlament până la finalul acestei luni.

"Însă apelul meu către PSD este săptămâna viitoare trebuie să avem ratificat în Parlament pentru că altfel ţine în loc posibilitatea Comisiei Europene de a se împrumuta în runda din iunie.

Deci Comisia Europeană vrea să iasă pe piaţă să se împrumute pentru a finanţa aceste planuri în iunie şi dacă nu ratificăm în cursul lunii mai facem această încurcătură nenecesară”, a adăugat Ghinea.

Citește și:

ADVERTISING


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇