Alertă privind gazele în Germania: Fiecare consumator trebuie să-și reducă pe cât posibil consumul

Alertă privind gazele în Germania: Fiecare consumator trebuie să-și reducă pe cât posibil consumul

Guvernul de la Berlin anticipează o deteriorare considerabilă a livrărilor de gaze cauzată de războiul din Ucraina şi anunţă activarea fazei de alertă timpurie a planului de urgență privind gazele.

Ministrul german al Economiei, Robert Habeck, a explicat că activarea fazei timpurii de avertizare reprezintă o măsură de precauție și că securitatea aprovizionării continuă să fie garantată. ”Cu toate acestea, începând de acum, fiecare consumator de gaz, de la întreprinderi la gospodării private, trebuie să își reducă pe cât posibil consumul”, a anunțat Habeck (foto).

ADVERTISING

”Trebuie să sporim măsurile de precauție pentru a fi pregătiți în cazul unei escaladări din partea Rusiei", a spus Habeck la Berlin.

Nivelul de alertă timpurie înseamnă că există "indicii concrete, serioase și fiabile" că ar putea avea loc un eveniment care ar putea duce la o deteriorare semnificativă a situației aprovizionării cu gaze naturale și care ar putea declanșa nivelul de alarmă sau de urgență.

Nivelul de urgență presupune o "întrerupere semnificativă" a aprovizionării cu gaze, care face necesară intervenția statului, îndeosebi pentru a asigura alimentarea cu gaze a "clienților protejați", respectiv gospodăriile private, spitalele, pompierii și poliția.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Potrivit Ministerului Economiei, etapa de alertă timpurie înseamnă că la acest minister se va reuni o echipă de criză formată din responsabili ai unor instituții de stat și furnizorii de energie. 

Furnizorii de gaze și operatorii de conducte sunt obligați să evalueze periodic situația pentru guvernul federal. Însă statul nu intervine încă.

Comercianții și furnizorii de gaze, operatorii de sisteme de transport și distribuție iau măsuri "ținând cont de piață" pentru a menține aprovizionarea cu gaze. 

ADVERTISING

Declararea nivelului de alertă timpurie survine la câteva zile după anunțul Rusiei că acceptă numai plata în ruble a livrărilor de gaz rusesc către Europa de Vest.

Vlad Draghicescu


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇