Efectele pandemiei: 800 de angajați ai fabricilor RAAL din Bistrița-Năsăud vor fi concediați

Efectele pandemiei: 800 de angajați ai fabricilor RAAL din Bistrița-Năsăud vor fi concediați

Aproximativ 800 de angajați de la fabricile RAAL din Bistrița și Prundu Bârgăului vor fi concediați începând cu luna august.

La sfârșitul lunii mai, directorul tehnic al firmei, Mircea David, a declarat că ar fi utilă păstrarea reglementarilor legate de șomajul tehnic pentru încă 3 luni.

În caz contrar, spunea el, până la revenirea comenzilor la nivelul anterior crizei generată de pandemia COVID-19, firma RAAL SA va fi nevoită să concedieze o parte din personal, informează TimpOnline.ro. RAAL are circa 3.000 de angajați.

ADVERTISING

La o întrunire a prefectului cu oamenii de afaceri din județ, Mircea David a spus că există foarte mulți angajați în sectorul de stat, care au salarii foarte mari și care pun sectorul privat în poziția de a concura inechitabil pe piața muncii cu aceștia.

Din 2017, producătorul de radiatoare RAAL are și o secție care produce schimbătoare de căldură pentru circuite electronice și baterii destinate automobilelor hibride și electrice.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În 1991, RAAL a devenit societate pe acţiuni, iar în 1995 firmă cu capital privat.

RAAL produce aproape în totalitate pentru export, pentru industria utilajelor agricole, utilajelor pentru construcţii, industria minieră, vehiculelor comerciale şi auto.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇