Steilmann România și-a cerut insolvența. Sute de angajați ramân fara joburi

Steilmann România și-a cerut insolvența. Sute de angajați ramân fara joburi

Steilmann România, rețea locală de magazine controlată de omul de afaceri Romeo Pomponiu, și-a cerut insolvența.

Compania s-a confruntat cu mari pierderi în urma pandemiei COVID-19, astfel ca Pomponiu a închis recent fabrica de confecții Modexim din Craiova, fost furnizor pentru branduri ca Louis Vuitton și Burberry, informeaza Profit.ro.

Au fost concediați toți cei aproximativ 300 de angajați.

Omul de afaceri a închis și fabrica de confecții Sib Dress din Sibiu, pentru că nu mai pot fi acoperite costurile lunare de funcționare. Aici lucrau 138 de persoane și toate au rămas fără loc de muncă.

ADVERTISING

Peste 150.000 de firme ar putea intra în faliment

Numeroase afaceri au avut de suferit în urma crizei provocate de pandemia COVID-19.

În luna aprilie, o analiză internă a companiei de consultanță Horvath & Partners arăta că 150.000 de firme din Romania ar putea intra în faliment în următorul an.

Reprezentanții companiei au facut această estimare pe baza datelor ce arată evoluția firmelor active pe piața locala, în perioada 2008 - 2017.

Impactul semnificativ negativ al crizei COVID-19 ar putea fi similar cu cel generat de criza din 2008, au afirmat cei de la Horvath & Partners într-un comunicat.

ADVERTISING

Potrivit datelor analizate de companie, totalul companiilor intrate în faliment a rămas, pe plan local, la peste 100.000 în perioada imediat următoare vârfului crizei trecute, adică în intervalul 2009-2013.

Citește si când ar putea fi redresată economia României, intr-un interviu cu președintele Consiliului Fiscal, Daniel Dăianu.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇