Drulă: Ministrul anti-infrastructură Grindeanu a anulat licitația pentru proiectarea autostrăzii Craiova-Lugoj

Drulă: Ministrul <i>anti-infrastructură</i> Grindeanu a anulat licitația pentru proiectarea autostrăzii Craiova-Lugoj

Fostul ministru al Transporturilor Cătălin Drulă (USR) îl acuză pe actualul ministru, Sorin Grindeanu (PSD), că a anulat licitația pentru autostrada Craiova-Lugoj, licitație lansată anul trecut și ”cu câștigător desemnat, nu trebuia decât semnat contractul”.

”Motivul anulării este halucinant: o pretinsă suprapunere între traseul acestui proiect și cel al drumului expres Craiova-Tg. Jiu, proiect contractat anul trecut.

Așadar pentru o pretinsă suprapunere pe o lungime de 30km (sectorul Craiova-Filiași) se anulează un proiect de 250km - autostrada Craiova-Drobeta Turnu Severin-Calafat-Lugoj.

ADVERTISING

Era (da, era, la trecut) un proiect crucial pentru România, legătura dintre Oltenia și Banat. Am scos la licitație pe un caiet de sarcini modern cu proiectare la cheie, cu prevederi contractuale corecte și echilibrate, această investiție”, a postat marți pe Facebook Cătălin Drulă, actualul președinte interimar al USR.

Acesta acuză principalele partide aflate acum la guvernare, PSD și PNL, că timp de 30 de ani ”n-au mișcat un deget, n-au făcut o licitație, n-au semnat vreun contract pentru această autostradă” și întreabă retoric: „Unde sunt acum pesediștii și peneliștii din Oltenia și Banat când Grindeanu ucide proiectul? Unde se ascund?”.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Această anulare a unei licitații în faza finală miroase foarte urât. Cred că autoritățile statului ar trebui să se autosesizeze aici. Oare e vorba că cineva n-a plătit șpagă? Numai așa pot merge înainte proiectele în epoca PSD-PNL, cu parandărăt inclus?”, sugerează fostul ministru USR al Transporturilor.

BREAKING: MINISTRUL ANTI-INFRASTRUCTURĂ GRINDEANU A ANULAT LICITAȚIA PENTRU PROIECTAREA AUTOSTRĂZII CRAIOVA-LUGOJ....

Publicată de Cătălin Drulă pe Marţi, 22 martie 2022

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇