Încă un pas pentru autostrada care va traversa Carpații. Grindeanu anunță un contract de un miliard de euro

Încă un pas pentru autostrada care va traversa Carpații. Grindeanu anunță un contract de un miliard de euro

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat, luni, că prima secţiune din tronsonul autostrăzii care va traversa Carpaţii intră în linie dreaptă, după ce CNAIR a semnat contractul în valoare de aproape 1 miliard de euro (4,250 miliarde lei, fără TVA) pentru Secţiunea 2 a autostrăzii Sibiu-Piteşti.

”Prima secţiune din tronsonul autostrăzii care va traversa Carpaţii intră în linie dreaptă! CNAIR a semnat astăzi contractul în valoare de aproape 1 miliard de euro (4,250 miliarde lei, fără TVA) pentru Secţiunea 2 a autostrăzii Sibiu-Piteşti! Finanţarea este asigurată din fonduri europene”, a scris Grindeanu.     

ADVERTISING

Potrivit ministrului, secţiunea Boiţa-Cornetu trebuie finalizată în anul 2027 şi  are o lungime de 31,33 km.   

Asocierea de antreprenori turci are la dispoziţie 18 luni pentru proiectare şi 50 de luni pentru execuţie.

Pe traseul acestei secţiuni care face parte din coridorul 4 Pan-European vor fi construite: 49 de poduri şi viaducte, 7 tuneluri cu lungimi cuprinse între 250 m şi 1.590 m (lungime totală de 4.920 m), 1 ecoduct pentru mamifere mari în zona localităţii Lazaret,  panouri fonoabsorbante în zonele în care traseul trece în apropiere de localităţi sau de arii protejate, aliniamente de arbori în dreptul localităţilor, pentru reţinerea poluanţilor atmosferici.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇