S-au mai inaugurat câţiva kilometri de autostradă azi, dar nici acum România nu a ajuns măcar la 1.000 (Video)

S-au mai inaugurat câţiva kilometri de autostradă azi, dar nici acum România nu a ajuns măcar la 1.000 (Video)

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, anunţă deschiderea circulaţiei pe autostrada Târgu Mureş-Ungheni.

Traficul a fost deschis în jurul orei 14:00, iar Ministerul Transporturilor precizează că în România se circulă acum pe 947,6 km de autostradă. 

”Astăzi se deschide circulaţia pe autostrada Târgu Mureş-Ungheni. Vorbim de 4,5 kilometri care au profil de autostradă şi 4,7 kilometri la profil de drum naţional cu două benzi pe sens”, a scris Sorin Grindeanu pe Facebook.  

Ministrul a reiterat ideea că nu-şi doreşte festivism.  

A fost deschisă circulația pe A3, lot Tg-Mures - Ungheni.

Publicată de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere pe Luni, 6 decembrie 2021

Ulterior, Ministerul Transporturilor a transmis că în România se circulă pe 947,6 km de autostradă. 

ADVERTISING

”Odată cu deschiderea Autostrăzii Târgu Mureş – Ungheni, municipiul Târgu Mureş va avea asigurată o legătură rutieră modernă cu Câmpia Turzii, Cluj Napoca, Sebeş şi Alba Iulia, dar şi cu frontiera de vest a României, ceea ce va scurta timpii de deplasare şi va creşte gradul de siguranţă rutieră”, arată MT  

Drumul de legătură porneşte de la Târgu Mureş şi face joncţiunea cu sectorul de autostradă, care continuă până la Ungheni. 

Antreprenorul, Strabag S.R.L., a primit ordinul de începere pentru execuţie în data de 22 iulie 2020, iar conform contractului trebuia să finalizeze lucrările în luna februarie 2022.   

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Perioada de de garanţie a lucrărilor este de 9 ani.  

Contractul a prevăzut inclusiv construcţia a 3 poduri şi pasaje pe drumuri de legătură, 6 poduri şi pasaje pe autostradă şi două noduri rutiere pentru conectarea autostrăzii la reţeaua de drumuri existentă. 

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat, sâmbătă, că, dacă nu ar fi forţat cu CNAIR deschiderea Lotului 2 din Autostrada Sebeş-Turda, ”anul acesta aveam foarte multe şanse să nu inaugurăm niciun kilometru de autostradă”. 

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇