Prima ”autostradă nemțească” din România se va deschide până la Crăciun (Video)

Prima ”autostradă nemțească” din România se va deschide până la Crăciun (Video)

Înainte de 20 decembrie vom circula pe drumul de intrare în țară dinspre Bulgaria (drum de legătură DN5 – Șoseaua de Centură – Podul Prieteniei), anunță secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Irinel Scriosteanu.

Acesta subliniază că lucrarea, pe care o numește prima „autostradă nemțească” din România, a început în 2020 și va fi dată în folosință înainte de termen.

”S-au finalizat terasamentele și se lucrează la așternerea straturilor de asfalt pe zona giratoriului din proximitatea punctului vamal Giurgiu.

ADVERTISING

Se amplasează parapetul median și se montează sistemul anti-orbire. Săptămâna viitoare vor fi realizate marcajele rutiere și semnalizarea verticală.

Este prima „autostradă nemțească” din România, un drum expres realizat din beton rutier, care s-a așternut prin turnare continuă. S-au turnat până la 1.300 de mc de beton pe zi, astăzi fiind gata toți cei 33.700 de mc ai drumului”, a scris Irinel Scriosteanu pe Facebook.

Potrivit secretarului de stat, drumul de legătură DN 5 km 60+500 – Șoseaua de Centură – Pod Prieteniei km 61+400, în lungime 5,72 km, are scopul de a asigura conexiunea rutieră între DN5 si punctul de trecere a frontierei Giurgiu.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

”Acesta se desprinde din DN 5, la km 56+197, printr-o intersecție giratorie și continuă spre sud, intersectându-se cu DN 5 și DJ 507, printr-un alt sens giratoriu la km 62+404. Drumul ajunge în sensul giratoriu de la punctul vamal prin Strada Unirii, fiind executat la 4 benzi, două pe fiecare sens, cu aceeași structură ca a variantei ocolitoare”, explică Irinel Scriosteanu.

Valoarea contractului este de 106,6 milioane de lei, fără TVA, iar finanțarea lucrării este asigurată din fonduri europene nerambursabile.

???????????????????????????? ???????? ???????? ???????????????????????????????????? ???????????? ???????????????????????????? ???????? ???????????????????????? ???????? ???????????????????????????? ???????? ????????????????, ???????????????????????????? ???????????????????????????????? (???????????????? ???????? ???????????????????????????????? ???????????? – ???????????????????????????? ???????? ???????????????????????????? – ???????????? ????????????????????????????????????????)Încă o lucrare pe care am început-o în 2020 și pe care o dăm în folosință înainte de termen. ☑ S-au finalizat terasamentele și se lucrează la așternerea straturilor de asfalt pe zona giratoriului din proximitatea punctului vamal Giurgiu. ⚠ Se amplasează parapetul median și se montează sistemul anti-orbire. ⚠ Săptămâna viitoare vor fi realizate marcajele rutiere și semnalizarea verticală. ☑ Este prima „autostradă nemțească” din România, un drum expres realizat din beton rutier, care s-a așternut prin turnare continuă. S-au turnat până la 1.300 de mc de beton pe zi, astăzi fiind gata toți cei 33.700 de mc ai drumului. ???? La vizita pe șantier am fost însoțit de deputatul de Giurgiu Alexandru Andrei.Drumul de legătură DN 5 km 60+500 – Șoseaua de Centură – Pod Prieteniei km 61+400, în lungime 5,72 km, are scopul de a asigura conexiunea rutieră între DN5 si punctul de trecere a frontierei Giurgiu. Acesta se desprinde din DN 5, la km 56+197, printr-o intersecție giratorie și continuă spre sud, intersectându-se cu DN 5 și DJ 507, printr-un alt sens giratoriu la km 62+404. Drumul ajunge în sensul giratoriu de la punctul vamal prin Strada Unirii, fiind executat la 4 benzi, două pe fiecare sens, cu aceeași structură ca a variantei ocolitoare.Scurt istoric ???????? ???????????????????????????????????? ???????????????? Start lucrări ???????? ???????????????????????????????????? ???????????????? Am dat ordinul de începere a lucrărilor ???????? ???????????????????????????????????? ???????????????? A fost emisă autorizația de construire Antreprenorul este SC PORR CONSTRUCT, iar valoarea contractului este de 106,6 milioane de lei, fără TVA. Durata execuției obiectivului, conform contract, era de 18 luni.Finanțarea lucrării este asigurată din fonduri europene nerambursabile._________________________#Giurgiu #infrastructura#DN5 #PodPrieteniei#infrastructurarutiera #dezvoltare #modernizare #DezvoltamRomania

Publicată de Irinel Ionel Scriosteanu pe Miercuri, 24 noiembrie 2021

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇