Disperați de creșterile de taxe, antreprenorii români își fac firme în Dubai

Disperați de creșterile de taxe, antreprenorii români își fac firme în Dubai

Cum în ţara noastră nu ştii azi ce taxe vei plăti mâine, iar de ceva vreme se tot vorbeşte de o gaură uriaşă la buget pe care Guvernul trebuie să găsească o metodă să o acopere cumva, cel mai la îndemână fiind creşterea fiscalităţii pentru mediul privat, nu e de mirare că unii antreprenori s-au gândit să-și ia reședință fiscală în alte state mai prietenoase cu afacerile.

„Se observă o mișcare de când s-au preconizat aceste noi măsuri fiscale din România, dar și acum că ele au fost anunțate. Există o creștere a cererilor de înființare de firme pentru Dubai.

ADVERTISING

Cel mai mare avantaj pentru cei care vor să-și deschide firmă în Dubai este că, pentru persoane fizice, ele pot să-și mute reședința fiscală, dacă obțin viză de rezidență, care se poate obține pentru trei ani odată cu înființarea unei societăți rezidente acolo. Pot schimba, deci, și reședința fiscală ca persoane fizice, dar cu condiția să locuiască minim 180 de zile în spațiul EAU, și atunci eu devin automat neplătitor de impozite ca persoană fizică.

Și pot să-mi desfășor activitatea acolo, cu o societate cu 5% impozit, acum din iunie, dar pe dividente cu 0%, asta pentru o cifră de afaceri mică”, explică Vlad Șuleaev, consultant în materie de înregistrare a companiilor offshore și onshore cu regim fiscal favorabil, pentru Digi24.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

“Într-adevăr, Dubaiul este o destinație importantă din punct de vedere economic în principal pentru deschiderea pe care o poate oferi către lume. (...)

Dubaiul are ca avantaj lipsa impozitării pe muncă și pe capital, iar acest lucru are ca rezultat atragerea unor importante investiții din întreaga lume. Trendul actual existent printre români este dat de mai multe motive, printre care creșterea fiscalității, dar nu este principalul motiv”, spune şi Cristina Sofronia, reprezentantă a unei companii specializate în consultanță și educație financiară.

ADVERTISING

Există însă şi probleme.

“Cred că popularitatea în creștere a Dubaiului a atras multe priviri, iar oamenii au impresia că totul este foarte uşor și se câștigă foarte bine, lucru care nu este adevărat. Piața muncii este foarte diferită, iar cei care câștigă bine sunt cei din domeniile de vârf sau cu o pregătire foarte înaltă și competențe reale.

În general, românii care doresc să se mute sau să-și deschidă o afacere nu cunosc deloc piața, nici nu prea sunt dornici să se informeze de la specialiști, vor informații gratis pe grupurile de socializare, iar rezultatul pe termen lung este luarea unor decizii greșite sau diverse pierderi.

Noi suntem învățați in România cu multe servicii gratis, ceea ce în Emirate nu există. Totul se plătește iar de aici vine o diferență de mentalitate şi de aşteptări. Majoritatea ajung acolo și se îndreaptă către servicii realizate de alte naționalități, mai ieftine, dar de o calitate mult mai slabă”, mai spune Cristian Sofronia.

Iată ce tipuri de companii se pot deschide în Dubai


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇