De ce nu vrea nimeni să muncească la construcția autostrăzii Pitești-Sibiu? ”Te pun la lopată!”

De ce nu vrea nimeni să muncească la construcția autostrăzii Pitești-Sibiu? ”Te pun la lopată!”

Românii refuză să se angajeze cu salarii minime de 1.000 de euro net, plus beneficii, pentru construcția autostrăzii Pitești-Sibiu, se plâng antreprenorii proiectului. Oamenii spun că e prea puțin și preferă să stea acasă pe ajutorul minim.

Cea mai mare problemă cu care se confruntă constructorii a două loturi din autostrada Piteşti-Sibiu este lipsa forţei de muncă, în condițiile în care localnicii refuză să se angajeze pe salarii care pornesc de la 1.000 de euro net pe lună și pot ajunge la aproape 2.000 de euro, scrie Argeșul Online.

ADVERTISING

Preferă să stea acasă pe ajutoarele sociale de la stat, care ajung până la 2.000 de lei pe lună.

Pe loturile cele mai grele ale autostrăzii (Tigveni-Cornetu şi Cornetu-Boiţa), antreprenorii au mari probleme în a găsi localnici dispuşi să muncească.

Pe lotul Tigveni-Cornetu, 37,4 km, lucrează concernul italian WeBuild (Astaldi). Pe Cornetu-Boiţa, 31,33 km, poate cel mai greu al autostrăzii, turcii de la Mapa Cengiz. Ambii antreprenori caută forţă de muncă pe plan local, dar nu prea găsesc.

Suntem în căutare de forță de muncă. Din februarie vom reîncepe angajările. Din păcate, forța de muncă în România încă este o problemă. Angajăm forțe calificate, cât și necalificate. Am apelat și la soluții de avarie, aducem și din alte țări și vom pregăti ansambluri de cazare”, a declarat Adrian Bodoc, manager de proiect la WeBuild, într-un clip video postat de CNAIR.

ADVERTISING

Citește știrea în întregime pe ȘTIRILEPROTV.RO!


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇