Cu 1,8 milioane de stupi, România asigură cea mai mare parte din producția de miere la nivel european (raport)

Cu 1,8 milioane de stupi, România asigură cea mai mare parte din producția de miere la nivel european (raport)

România asigură peste 30 de mii de tone din producția de 283 de mii de tone de miere la nivel european, ceea ce ne plasează pe primul loc în UE ca producători, arată cel mai recent raport EU Beekeeping Sector publicat de Comisia Europeană.

Cifrele arată că România avea în 2018 un număr de 1,8 milioane de stupi, plasându-se pe locul doi după Spania, care avea în același an 2,9 milioane stupi. Următoarele țări în top sunt Polonia, Italia și Franța.

Mai mult decât atât, România a înregistrat cea mai mare creștere procentuală (15,3%) din UE a numărului de stupi față de anul anterior.

România ???????? deține al doilea cel mai mare număr de stupi ???? din Uniunea Europeană ????????.În 2018, în România se găseau peste 1,8 milioane de stupi.

Publicată de Comisia Europeană în România pe Luni, 28 iunie 2021

Prin numărul de stupi pe care îi deține, România are 11% din stupii de miere la nivelul întregii Uniuni, cel mai mare procent după Spania (17%).

ADVERTISING

Și totuși, se pare că vorbim despre mici apicultori, întrucât după numărul de mari agricultori (peste 150 de stupi) ne aflăm abia la mijlocul clasamentului.

Vezi aici întregul raport EU Beekeeping Sector.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇