Nivelul următor: Cioloş preşedinte!

Nivelul următor: Cioloş preşedinte!

Citesc un articol despre alegerile locale la organizaţia din Sibiu şi nu-mi pot stăpâni iritarea. Ce este băznaia aia cu nivelul următor din declaraţia câştigătoarei? Ce-i cu praful ăsta în ochi care îmi tulbură lumina şi mă împiedică să citesc corect restul articolului?

Forma asta fără fond vrea să înducă cititorului sau ascultătorului ideea de progres, de mai bine, de excepţional, fără să intre în detalii stânjenitoare pentru declamator. Forma asta fără fond ascunde şi deturnează, nimic mai mult.

Citez din declaraţia doamnei Ruxandra Cibu Deaconu, care a câştigat şefia USR PLUS Sibiu: Candidez pentru președinția județeană a filialei, pentru că pot și știu cum să atingem nivelul următor. Pot, pentru că am energia, disponibilitatea și susținerea oamenilor şi alte parascovenii asemenea.

ADVERTISING

Probabil că pentru reprezentanta PLUS nivelul următor are o mare doză de secret, mai dihai ca la obiectivele SRI, de nu se încurcă cu definiţia sa.

De nu ni se spune şi nouă ce este ăla nivel următor, aşa, ca la clasa întâi, cu subiect şi predicat?

Ca să defineşti nivelul următor este musai să defineşti nivelul actual. Ca să duci lumea către mâine, trebuie musai să spui ce este greşit sau ce nu este destul azi.

De exemplu, mă aşteptam ca doamna să spună că este nemulţumită de scăderea USR PLUS în sondaje pentru că n-au livrat nimic din ce au promis.

Mă aşteptam să spună şi că doreşte ca peste 6 luni formaţiunea să revină la scorul anterior. Măcar atât să fi spus, nu aveam pretenţia absurdă să spună şi cum o va face. Nu de altceva dar, dacă nu o ştie nici Barna, iar Cioloş stă pitit la Bruxelles şi face pe mutu' în franţuzeşte, nu văd cum ar şti dumneaei.

Să o spun eu în locul dumneaei, nivelul următor este o suma de obiective pe care împricinata şi le propune şi ni le propune, obiective pe care dumneaei, cea care le ţinteşte, doreşte să le atingă. Nivelul următor ar trebui să fie creşterea numărului de organizaţii locale şi de membri de partid.

Nivelul urmator pentru orice organizaţie judeţeană care se respectă ar trebui să fie obţinerea unor scoruri electorale mai bune la următoarele alegeri. Nivelul următor ar însemna pregătirea de politicieni la nivel local, care să fie puşi la dispoziţia partidului pentru lucrul în administraţia centrală.

Dacă distinsa doamnă de la multinaţională nu crede ce spun, ar trebui să plătească taciturnului domn Paul Stănescu nişte şedinţe de iniţiere în misterele organizării unui partid, ca să înveţe cum a înroşit dumnealui judeţul Olt de stă organizaţia locala USR mereu cu lacătul pe uşă.

 Iată ce declară mai departe tânăra şefă de organizaţie:  Știu că pot, pentru că de 20 de ani dezvolt echipe și modele de business în proiecte și companii multinaționale - așa că sunt obișnuită să lucrez pe obiective complexe și măsurabile de creștere bla, bla, bla, abureală, limbaj de lemn.

Aş începe prin a spune că o multinaţională e una şi o organizaţie de partid judeţeană e altă mâncare de peşte.

Aş continua prin a spune că lucrul pe obiective complexe şi măsurabile dintr-o multinaţională unde piramida ierarhică e sfântă este cu totul altceva decât brambureala dintr-o organizaţie judeţeană, unde se luptă membri a două partide, Barna USR şi Cioloş PLUS.

Limbajul de lemn al tinerei şefe de organizaţie nu o ajută, nu ajută nici partidul şi nu ne ajută nici pe noi.

Iar ca întotdeauna, când ai o informaţie, e bine să cauţi o a doua sursă ca să ştii ce şi cum. Iată ce zice la SpotMedia.ro: Pe lângă Sibiu, PLUS a mai câştigat sâmbătă preşedinţiile filialelor judeţene Cluj, Buzău, Teleorman, Galaţi. Candidaţii din fostul USR au câştigat la Vaslui, Harghita, Hunedoara, Bihor. La alegerile din sectoarele Capitalei, USR a obținut șefia doar a două organizații, în timp ce PLUS a câștigat în patru dintre sectoare.

Sunt obligat atunci să înţeleg că nivelul următor ar fi câştigarea la congresul USR a funcţiei de preşedinte de domnul Cioloş Bruxelles. Iar suflul nou în politică reprezentat de distinsa şefă de organizaţie de la Sibiu nu este altceva decât vechea meteahnă de a ascunde sub o pătură de declaraţii care să dea bine a adevăratului scop pentru care doamna a intrat în lupta locală.

Singurul lucru remarcabil este că, în vreme ce Ludovic Orban vinde presei tirade despre preşedinţia PNL, Cioloş luptă la baionetă pentru nivelul următor.

Dacă doar asta înseamnă nivel următor, pentru doamna Cibu Deaconu şi prin extensie pentru PLUS, eu aş pune prinsoare pe un vot că nivelul următor al formaţiunii din care face parte va fi un scor electoral cu mult sub cel al AUR.

Citeşte şi alte texte semnate de Mihai Oprişor


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇