Victorie PLUS la Barna acasă. Cine e noua şefă USR PLUS Sibiu

Victorie PLUS la Barna acasă. Cine e noua şefă USR PLUS Sibiu

Ruxandra Cibu Deaconu (fostă PLUS) a câştigat competiţia cu Adrian Echert (fost USR) pentru şefia filialei judeţene USR PLUS Sibiu, susţin surse politice pentru News.ro.

Echert a fost susţinut de vicepremierul Dan Barna, parlamentar de Sibiu.

Ce îşi propune noua şefă USR PLUS Sibiu

"Candidez pentru președinția județeană a filialei, pentru că pot și știu cum să atingem nivelul următor. Pot, pentru că am energia, disponibilitatea și susținerea oamenilor care mă cunosc, dar și a familiei mele. Știu că pot, pentru că de 20 de ani dezvolt echipe și modele de business în proiecte și companii multinaționale - așa că sunt obișnuită să lucrez pe obiective complexe și măsurabile de creștere", scria pe Facebook acum câteva zile Ruxandra Cibu Deaconu.

ADVERTISING

Aceasta menţionează că este economist, a locuit și în alte regiuni din țară și din strainate, dar s-a îndrăgostit de zona Sibiului și de frumusețea locurilor.

"Mă pasionează istoria caselor și a monumentelor care au povești în spate - și îi mulțumesc soțului meu, arhitect, care mă ajută deseori să descifrez și mai bine mesajul patrimoniului construit.

Mă aflu într-un vârf al vieții mele personale și profesionale, într-un punct în care am acumulat destulă experiență de muncă, în care am căpătat o viziune consolidată asupra “vieții politice”, dar și în care am evoluat accelerat ca om.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Le sunt recunoscătoare mai ales copiilor mei, pentru tot acest progres.

Mărturisesc că simt multă adrenalină, ca înainte de meci. Am făcut ani de sport de performanță, handbal mai exact, un sport de echipă care m-a învățat disciplina și importanța coordonării cu echipa, care mi-a dat dimensiunea calcului fiecărei mișcări a jocului, care m-a pregătit mental pentru victorii, pentru înfrângeri, dar mai ales pentru puterea de a rămâne în picioare și a merge mai departe.

Nu doar o dată am găsit asemănări între sport și politică, nu doar o dată m-am simțit ca pe teren. Dar tocmai pentru că am aceste două experiențe în viața mea, știu că am interiorizat profund importanța fair-play-ului".

ADVERTISING

Alegeri interne cu greutate

Pe lângă Sibiu, PLUS a mai câştigat sâmbătă preşedinţiile filialelor judeţene Cluj, Buzău, Teleorman, Galaţi.

Candidaţii din fostul USR au câştigat la Vaslui, Harghita, Hunedoara, Bihor.

La alegerile din sectoarele Capitalei, USR a obținut șefia doar a două organizații, în timp ce PLUS a câștigat în patru dintre sectoare.

Filialele USR PLUS au termen până la începutul lunii iulie pentru a-şi alege conducerile în urma fuziunii. Alegerile din filiale sunt considerate un prim semnal în perspectiva alegerilor pentru preşedintele formaţiunii.

Octavian Berceanu candidează împotriva lui Vlad Voiculescu la șefia USR PLUS București, iar Dan Barna va candida la congresul USR PLUS din septembrie, ca să fie preşedintele întregului partid.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇