• De ce avem nevoie
George Arun: Dacă rata de promovare va fi apropiată celei din 2020, care a fost de 62,9% (cea mai scăzută din ultimii șase ani), atunci ajungem la concluzia că doar jumătate dintre liceeni vor avea diplomă de bacalaureat.
Uite de ce avem nevoie de școli profesionale și de o nouă anti-abramburică. Jumate cu diplomă de bacalaureat și jumate cu o diplomă de meseriaș ar fi un echilibru școlar de dorit. Că despre o revenire la standardele liceale de dinainte de război nu poate fi vorba, chiar dacă beizadelele înavuțiților vremii la astfel de scoli occidentale se duc. Că o fac doar pentru lustrul diplomei, asta e altă chestiune
• Ce crește din Toader tot Tudorel va ajunge
Liga Studenţilor din Iaşi solicită Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) să respingă dosarul pentru avansarea în gradul de lector depus de Ionuţ-Alexandru Toader, fiul rectorului în funcţie, Tudorel Toader, deoarece nu îndeplineşte condiţiile necesare.
Băiatul fostului ministru de tristă amintire n-a publicat nimic, a obținut doar un număr unic ISBN, zice liga, iar șmecheria este că vrea să demonstreze cu el publicarea tezei.
Pe șmen a ajuns notar public, cu ordin ministerial de la tata, pe șmen vrea să ajungă lector universitar tot cu viză de la tata. Nu s-o fi săturat bietul copil să-l tot care tăticu de mânuță prin sinergia faptelor? Ce se naște din Toader tot Tudorel va ajunge, nicicum dinastie universitară.
• Dacă ar fi comunicator pe cât este de finanțist
Execuția bugetului general consolidat în primele cinci luni ale anului 2021 s-a încheiat cu un deficit de 26,18 mld lei (2,29% din PIB) în scădere, față de deficitul de 38,84 mld lei (3,68% din PIB), înregistrat la aceeaşi perioadă a anului 2020.
Veniturile bugetului general consolidat au însumat 147,36 mld lei în primele cinci luni ale anului 2021, cu 23,2% peste nivelul încasat în perioada similară a anului trecut.
Dacă Florin Cîțu ar fi comunicator pe cât este de finanțist, atunci am avea și noi parte de liniște televizorească, nu de mugete de cerbi în rut rămași fără căprioare și nu de behăieli anacronice de oi hrănite cu iarba otrăvită a propagandei... Dar nu este, d-aia trag în dumnealui Ciolacu și gașca bocitoarelor de la antenele lui Ghiță cu muniția dispariției împrumuturilor, iar Cîțu încasează perplex tirul, ca un veritabil sac de box politic.
• Cine clipește primul sau de ce Rusia nu e puterea militară prima din lume
Rusia a transferat trei avioane strategice de patrulare maritimă şi de luptă antisubmarin Tupolev Tu-142 în oraşul Eisk, situat în regiunea Krasnodar din sudul ţării. Transferul acestor avioane la Eisk, situat lângă Marea Azov, poate fi considerat un răspuns la incidentul din 23 iunie, în largul coastei Crimeii, în care ar fi fost implicat un distrugător britanic.
Uite așa va ajunge Marea Neagră o băltoacă prea mică pentru niște încordări de mușchi militari mult prea mari. Părerea mea este ca englezii să trimită niște distrugătoare care să se dea pe apă și prin zona rusă a Balticii, ca să poată Kremlinul să trimită avioanele înapoi.
Speranța este ca țarul Putin să clipească primul, ca să-i iasă pe nări teza că șicanând NATO demonstrează că Rusia este puterea unu din lume.
Dar ca să se elimine aglomerația din Marea Neagră domnul Iohannis, în loc să poate discuții climaterice cu domnul Putin, ar trebui să-i traducă diplomatic fabula aia cu boul pus la arat și tăunele de pe spinarea sa. Deși nu sunt convins că domnul Putin va înțelege care din cele două personaje este Rusia.
• Cine are noroc are, cine n-are, să n-aibă.
Talentul USR de a lansa false teme de discuție este enorm. Problema aia cu ștersul adresei de pe buletin duce la extrem rezolvarea unei situații reale: domnule, unii n-au noroc de adresă stabilă.
Rezolvarea este simplă, pe locul adresei din buletin să se menționeze cinstit acest lucru că asta e situația. Astfel 200.000 de persoane din țară sau patru milioane de afară, cât clamează useriștii că nu pot scoate buletinul, îl vor putea avea, iar administrația, legile și ceilalți 16 milioane de locuitori care au noroc de adresă nu vor mai fi deranjați.
Cine are noroc de adresă o să se fălească că o are scrisă la buletin, cine n-are noroc de adresă să fie mândru că scrie la buletin că nu o are.
Astfel domnul Barna&comp vor putea să se întoarcă cu mintea odihnită la problema reparării Legilor Justiției, iar corul bocitoarelor nu va mai țâpui că neomarxisții vor să lase la anul lumea fără adresa înscrisă pe buletin pentru că plănuiesc ca peste patru ani să-i lase fără adresă la propriu.
• Pereții toaleletor școlare nu este biblioteci
Ce nu înțeleg useriștii ce se reped să ne învețe copiii una alta despre sex este că, înainte să-i dăscălească pe prunci, ar trebui să le crească alocațiile și să sporească cornul și laptele, lăsate moștenire de marele Năstase.
Înainte de asta ar trebui să crească PIB-ul, salariul mediu pe economie și pensiile și abia apoi să ducă la școală părinții cărora să li se predea educație sexuală. Nu de alta, dar ca să poată discerne bieții părinți cum e cu schimbarea de gen și cu homosexualitatea, ca să nu mai urle ca descreierații că le umblă copiii pe site-uri porno ca să priceapă și ei de ce nu i-a adus barza pe lume cum spuneau acum 50 de ani bunica și bunul. Sau ca să nu mai umble copiii brambura prin veceurile prin care a umblat domnul Barna în tinerețe, că pereții lor nu ie cărți și nu se pot împrumuta pentru aprofundare ca obiectele alea pe care nu le citesc românii.
• Micile procente din spatele marii bătălii culturale franțuzești
Trebuie să încercăm să aflăm cum pot ajunge unele ţări în această situaţie. Trebuie să ducem o bătălie culturală, o bătălie a civilizaţiilor, a spus Macron, la Bruxelles, la conferinţa de presă, după terminarea unui summit european unde au avut loc discuţii aprinse pe tema noii legi din Ungaria împotriva promovării homosexualităţii în rândul minorilor.
Când ai doar zece procente în sondaje, ai nevoie de orice vot, chiar cu prețul unei discriminări pozitive.
Partea proastă a problemei este că domnul Macron ar trebui să se întoarcă cu fața spre Franța, nu să se uite fascinat la marele urs de la Răsărit, să-și muște unghiile de necaz că-l costă electoral admirația pentru el și să plesnească cu nuielușa la funduleț elevii neascultători din propria clasă, doar fiindcă poate sau fiindcă așa este mânat de la spate.
• Peștele de la Parlament se împute și de la vamă se curăță
Douăzeci de persoane au fost trimise în judecată după ce au încercat să introducă în România peste 30 de tone de peşte impropriu consumului uman.
Membrii grupării susțin că peștele era propriu consumului politicienilor și că mirosul Parlamentului acoperea de departe miasma înghețată a peștelui lor. Pentru îndrăzneala lor, indivizii vor fi condamnați să care servietele aleșilor neamului prin Parlament toată vara, fără vată în nas.
• Protasevici contra potasă
Autorităţile belaruse l-au transferat dintr-un centru de detenţie în arest la domiciliu pe bloggerul de opoziţie Roman Protasevici, care a fost arestat în mai, la coborârea sa dintr-un avion al Ryanair forţat să aterizeze la Minsk.
Chestiunea asta n-are de-a face cu în sfârșit aprobarea sancțiunilor economice ale UE împotriva lui Lukașenko, este pur și simplu un act de mărinimie al dictatorului. Sau poate că speră că Protasevici ar putea fi o monedă de schimb cu UE, de exemplu, la potasă.