Consiliul Concurenţei investighează companiile care au participat la o licitaţie organizată de Ministerul de Interne

Consiliul Concurenţei investighează companiile care au participat la o licitaţie organizată de Ministerul de Interne

Consiliul Concurenţei a anunţat luni că investighează companiile care au participat la o licitaţie organizată de Ministerul de Interne pentru realizarea proiectului „Hub Servicii (Centru de furnizare servicii electronice).

Este vorba despre: PORR Contruct, Regia Autonomă Rasirom, M&D Cons Investiţii, Tema Energy, Metroul, S&T Romania, Ness Proiect Europe, Dataware Consulting, General Me.el Electic, Structural Engineering and Technology, Tancrad şi Rovis Lider.

Consiliul Concurenţei precizează că deţine indicii că aceste companii ar fi fixat direct sau indirect preţuri de vânzare ori de cumpărare (sau orice alte condiţii de tranzacţionare).

ADVERTISING

Totodată, sunt suspectate de împărţirea pieţei serviciilor de lucrări de construcţii, pieţei serviciilor de instalaţii, pieţei serviciilor de comunicaţii şi alte activităţi conexe ale acestora din România, cu scopul de împiedica, restrânge ori denatura concurenţa.

De asemenea, autoritatea de concurenţă a primit o sesizare din piaţă, de la unul dintre ofertanţi, privind posibile practici anticoncurenţiale ale companiilor participante la licitaţia organizată de Ministerul Afacerilor Interne.

”În acest context, Consiliul Concurenţei a efectuat inspecţii inopinate la sediile şi punctele de lucru ale unor companii care activează pe aceste pieţe. Documentele ridicate se află în analiza autorităţii române de concurenţă, în cadrul procedurilor specifice”, mai arată autoritatea de concurenţă.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În situaţia în care Consiliul Concurenţei va constata încălcarea regulilor de concurenţă, companiile implicate riscă amenzi de până la 10% din cifra de afaceri. Cu toate acestea, companiile care cooperează cu autoritatea de concurenţă, în cadrul programului de clemenţă, pot obţine imunitate la amendă sau reduceri substanţiale ale amenzilor.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇