Companiile germane nu sunt prea optimiste. Se aşteaptă ca restricţiile să dureze până la mijlocul lunii septembrie

Companiile germane nu sunt prea optimiste. Se aşteaptă ca restricţiile să dureze până la mijlocul lunii septembrie

Companiile germane se aşteaptă ca restricţiile introduse pentru a stopa extinderea pandemiei de coronavirus să fie menţinute până la mijlocul lunii septembrie, o normalizare a afacerilor lor urmând să apară doar la finalul lui 2021, arată rezultatele studiului realizat de Institutul de Cercetare Economică Ifo.

Firmele încă se aşteaptă la mai mult de şapte luni de restricţii în viaţa publică, afacerile lor urmând să revină la normal după mai mult de zece luni, conform raportului, transmit Xinhua şi Reuters.

ADVERTISING

"Procesul de vaccinare aflat în desfăşurare nu a avut încă un impact decisiv", a apreciat Klaus Wohlrabe, director în cadrul Ifo.

Realizat pe baza informaţiilor primite de la aproximativ 9.000 de companii, studiul Ifo arată că cel mai rapid se aşteaptă să revină la normal sectorul comercial, iar cele mai mari întârzieri sunt estimate de furnizorii de servicii.

Încrederea întreprinzătorilor e foarte mică

Ifo estima recent că încrederea întreprinzătorilor germani s-a deteriorat în ianuarie, ajungând la cel mai redus nivel din ultimele şase luni, deoarece noile restricţii introduse pentru a stopa extinderea pandemiei au afectat perspectivele celei mai mari economii europene.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Datele Ifo arată că încrederea companiilor germane în economie a înregistrat în ianuarie o scădere până la 90,1 puncte, de la o cifră revizuită de 92,2 puncte luna precedentă. Cele două luni de scădere vin după cinci luni de creştere a încrederii companiilor germane.

Analiştii se aşteptau la un avans al acestui indicator până la nivelul de 91,8 de puncte.

Luna trecută, autorităţile de la Berlin au anunţat că măsurile de izolare din Germania au fost extinse până pe 14 februarie, fiind impuse reguli mai stricte privind purtarea măştii în magazine şi în transportul public.

ADVERTISING

Germania a închis şcolile, magazinele neesenţiale, barurile, restaurantele şi centrele culturale, în cadrul unui lockdown care a fost înăsprit treptat de la începutul lunii noiembrie.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇