Cîţu nu e de acord cu reducerea TVA la energie, propusă de PSD: Nu vom face decât să creştem profiturile unor companii

Cîţu nu e de acord cu reducerea TVA la energie, propusă de PSD: Nu vom face decât să creştem profiturile unor companii

Florin Cîţu nu este de acord cu măsurile propuse de PSD pentru a-i ajuta pe consumatorii casnici şi din economie afectați de majorarea facturilor la energie. Liderul PNL spune că va susţine doar reducerile de taxe care se aplică unitar în toată economia, el nefiind de acord să se reducă TVA doar pentru un anumit sector, așa cum propune PSD.

”Nu sunt de acord să reduci TVA doar pentru un anumit sector, pentru că atunci creezi un avantaj necompetitiv, necinstit unui anumit sector, versus alte sectoare şi eu nu sunt de acord”, a spus Florin Cîţu, luni, la Parlament.

ADVERTISING

Preşedintele PNL a arătat că s-ar crea astfel ”tot felul de distorsiuni în economie”, care nu poate să funcţioneze aşa pe termen lung, iar acest lucru s-a văzut în ultimii ani.

”Vă spun, nu vom face decât să creştem profiturile unor companii. Va fi foarte greu să vedem o scădere a preţurilor, dar asta este opinia mea de economist”, a mai afirmat Florin Cîţu, precizând că, în calitatea lui de preşedinte al PNL, va susţine orice reduceri de taxe care se aplică unitar în toată economia.

Despre românii care au primit facturi de mii de lei la energie, Florin Cîţu a arătat că trebuie aplicate măsurile aflate în vigoare acum şi care duc la o reducere de 30% a facturilor la energie.

ADVERTISING

”Trebuie să ne uităm că aceste preţuri s-au majorat în toate Europa, iar astfel de măsuri nu ajută decât pe termen scurt populaţia, dar trebuie să găsim şi măsuri pe termen mediu şi lung”, a mai spus el.

Despre schimbarea conducerii ANRE, Florin Cîţu a arătat că în Parlament trebuie văzute rapoarte de activitate ale acestor instituţii.

”Cred că Parlamentul României trebuie să se uite mai atent atunci când analizează rapoartele de activitate, nu doar pentru ANRE, ci pentru toate instituţiile pe care le are sub control (...) Dacă în 30 de ani nu investeşti în energie şi mai şi reduci din capacităţile de producţie, era normal la un moment dat să ai probleme ”, a mai afirmat Florin Cîţu.

ADVERTISING

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni, înainte de ședința coaliției de guvernare, că PSD propune ca soluție pentru criza facturilor reducerea TVA la energie și gaze, de la 19 la 5%, costurile urmând să fie suportate de la buget.

Liderii coaliției de guvernare se reunesc în ședință la ora 17, pentru a decide cum rezolvă problema.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇