Cîţu anunţă că primii bani din PNRR vor veni la sfârşitul lui noiembrie sau începutul lui decembrie, dar nu ştie suma

Cîţu anunţă că primii bani din PNRR vor veni la sfârşitul lui noiembrie sau începutul lui decembrie, dar nu ştie suma

Premierul Florin Cîţu susţine că primii bani prin PNRR vor veni la sfârşitul lunii noiembrie sau începutul lunii decembrie, dar nu a precizat suma exactă.

Şeful Guvernului s-a referit luni la întâlnirea din această după amiază cu şefa Comisiei Europene Ursula von der Leyen, care se află la Bucureşti, în vederea finalizării procesului de evaluare a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

„Veţi vedea ultima variantă a PNRR. Este un moment istoric pentru România. O componentă a Planului de investiţii pe care îl avem pe următorii opt ani de zile, cel puţin, cele 29,9 miliarde euro care vin prin PNRR, 9,7 miliarde de euro din 48 de miliarde la nivel european sunt pentru transporturi. E cea mai mare sumă din UE.

ADVERTISING

Avem 3,6 miliarde pentru România educată, deci vor merge în educaţie.

Sunt fonduri pentru sănătate, pentru spitale noi.

Este un program de investiţii clar, dar şi reformă, pentru că ele merg împreună. Primii bani vor fi la sfârşitul lui noiembrie sau începutul lui decembrie. Vom vedea exact suma la acel moment”, a declarat Florin Cîţu. 

Preşedintele Comisiei Europene Ursula von der Leyen va face, luni, o vizită oficială la Bucureşti, în contextul finalizării procesului de evaluare a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) al României în cadrul NextGenerationEU.

ADVERTISING

Ursula von der Leyen va avea întrevederi cu preşedintele Klaus Iohannis şi cu premierul Florin Cîţu.

Înaintea vizitei, Ursula von der Leyen a scris pe Twitter că este în drum spre România pentru a vedea cum se desfăşoară redresarea pe teren.

Citește mai multe despre PNRR:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇