Cîţu a aflat că angajaţii din Transporturi şi familiile lor merg gratis cu trenul: E o practică de pe vremea PSD, la care trebuie să renunțăm

Cîţu a aflat că angajaţii din Transporturi şi familiile lor merg gratis cu trenul: E o practică de pe vremea PSD, la care trebuie să renunțăm

Premierul Florin Cîțu a solicitat să fie anulate gratuitățile la transportul cu trenul oferite angajaților Ministerului Transporturilor și instituțiilor subordonate.

Prim-ministrul a vorbit marți despre planurile de reformă pe care le-a cerut la toate ministerele și a dezvăluit că a aflat cu surprindere abia acum că angajații din Transporturi ( adică din minister şi de la instituțiile subordonate) au gratuitate la călătoriile cu trenul.

"Este o practică de pe vremea PSD la care trebuie să renunțăm", a explicat Cîțu.

ADVERTISING

„Ca să fac aceste alocări trebuie să vină către mine cu o prezentare a unui program de reformă. Eu am spus foarte clar că noi nu putem să vorbim de reformă atâta timp cât păstrăm aceleaşi subvenţii care erau plătite pe vremea PSD. Aceeaşi asistenţă socială.

Am aflat şi eu nu ştiam că în Ministerul Transporturilor, angajaţii, familiile acestora şi în subordonate circulă gratuit. Este din 1999. Nu mi se pare normal acest lucru şi am cerut să revizuiască”, a afirmat Florin Cîţu, marţi la Parlament, înaintea şedinţei coaliţiei.

ADVERTISING

Chestionat dacă este dispus să acorde mai mulţi bani la Transporturi, prim-ministrul a răspuns: „Cererile au fost în special pentru asistenţă socială şi pentru subvenţii”.

Premierul a mai declarat că preferă călătoriile cu avionul și că își plătește biletul.

„Eu nu circul gratuit. Am fost cu avionul și am plătit biletul”, a precizat prim-ministrul.

Bugetul lui Drulă, mărul discordiei în coaliția de guvernare. Liderii se întâlnesc azi să vorbească despre rectificare

Context

Liderii USR PLUS sunt total nemulţumiţi de suma pe care a primit-o Ministerul Transporturilor la rectificarea bugetară, puţin peste 300 de milioane de lei.

ADVERTISING

Asta deşi Cătălin Drulă ceruse de aproape 10 ori mai mult pentru proiecte de infrastructură, conform unor surse politice.

Liderii USR PLUS contestă faptul că Ministerul Transporturilor a primit o sumă infimă, în timp ce premierul a alocat nu mai puţin de 3 miliarde de lei pentru Fondul de Rezervă Bugetară, bani destinaţi autorităţilor locale.

Ulterior, premierul Florin Cîţu a afirmat că ar trebui să ia bani de la Ministerul Transporturilor, nu să dea

Ministrul Transporturilor a anunţat, în replică, o execuţie bugetară de peste 90% şi un record în atragerea de fonduri europene, afirmând că toate sumele care vor fi alocate vor fi cheltuite.

Citește și:

Află mai multe şi despre contrele recente dintre Drulă şi Cîţu:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇