Ciolacu vrea plafonarea prețurilor la energie până în 2025

Ciolacu vrea plafonarea prețurilor la energie până în 2025

Marcel Ciolacu spune că PSD vrea ca plafonarea prețurilor la energie să fie extinsă până în 2025.

Președintele PSD Marcel Ciolacu spune că este corectă abordarea premierului de a nu se grăbi cu privire la noile măsuri în domeniul energie care trebuie aplicate de la 1 aprilie.

„În acest moment, există o ordonanţă care a limitat preţul atât în zona casnică, cât şi în zona IMM-urilor şi cu scheme de lucru pentru marii consumatori. O avem în vigoare. (…) În acest moment, şi cu reglementatorul, cu ANRE-ul, dacă vor avea timpul necesar să pună în aplicare noua ordonanţă, va fi de la 1 aprilie. Dacă nu, se va prelungi încă o lună această ordonanţă”, a spus Ciolacu, la România Tv.

ADVERTISING

Conform acestuia, actualele prețuri vor fi în vigoare până la sfârșitul anului.

„În acest moment, preţul la energie electrică este pentru zona casnică 0,8 şi va rămâne 0,8 şi la IMM-uri şi restul de consumatori 1 leu, iar la gaze e 0,31 cu 0,37. Aceste preţuri se vor regăsi şi în următorul act normativ. Pentru prima dată când avem ceva predictibil pentru tot parcursul anului”, a mai spus Marcel Ciolacu.

El susține că PSD vrea extinderea plafonării până în 2025: „Noi am dori o extensie până în anul 2025, să mergem pe aceeaşi formulă”.

ADVERTISING

El spune însă că ordonanțele vor trebui date anual, pentru că e parte componentă din construcţia bugetului.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇