Ciolacu vrea ședință extraordinară pentru asumarea răspunderii pe măsurile fiscale: Sunt agreate de o lună

Ciolacu vrea ședință extraordinară pentru asumarea răspunderii pe măsurile fiscale: Sunt agreate de o lună

Preşedintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, a declarat luni, că măsurile fiscale pe care Guvernul îşi va asuma răspunderea în Parlament sunt agreate de o lună.

El a subliniat că ar dori să facă o ședință extraordinară și că va avea o discuție cu ministrul de Finanţe şi cu preşedintele Senatului pe această temă.

”Eu mi-aş dori să fac o şedinţă extraordinară, să bag pe primă lectură. Astăzi, cu certitudine voi avea o discuţie cu ministrul de Finanţe şi cu preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, să le punem în transparenţă, prima lectură, astfel încât să închidem tot calendarul. Deci nu va fi nimic ascuns”, a precizat el.

ADVERTISING

În privinţa impozitului introdus băncilor, liderul PSD a spus că a înţeles că ministrul Boloş a ajuns la un acord cu băncile.

”Era să se definească foarte clar ce înseamnă cifra de afaceri, la bănci nu e aceeaşi cifră de afaceri ca la o altă activitate comercială şi au zis că vor specifica foarte clar ce înseamnă cifra de afaceri. După ce se închide această discuţie se are în vedere a se introduce”, a spus Marcel Ciolacu.

Premierul a vorbit și despre tichetele de masă, afirmând că nu va fi nimic impozitat.

ADVERTISING

”Nu va fi nimic impozitat, la orice venit se plăteşte CASS, nimeni nu va pierde, ştiţi foarte bine că s-au mărit de la 30 de lei la 35 de lei şi urmează de la 1 ianuarie la 40 de lei. Am înţeles, dvs nu aveţi nevoie de aceşti bani dar vă fac o socoteală că ştiu că acele tichete se dau într-un număr destul de consistent în acest moment, cu adevărat nu se vor mai da în sistemul bugetar tichete de masă pentru cei care au venituri peste 8.000 de lei net”, a spus premierul.

El a explicat că ”marea problemă este în primul rând că la emitere se cere 3%, la colectare se cere 3% iar la cele necheltuite devin profit al companiilor de tichete.

ADVERTISING

”Eu cred că acest lucru este total incorect. Nu vor dispărea, şi societatea respectivă trebuie să trăiască din ceva, dar mi se par nişte comisioane mult prea mari care se reflectă în preţul alimentelor. Soluţia este să stăm la masă şi să hotărâm”, a subliniat Ciolacu.

În privinţa reformei pensiilor speciale, preşedintele PSD a arătat că lucrurile sunt finalizate.

”A fost tot tehnicul, de la Ministerul Justiţiei şi de la MIPE, au fost două zile la Bruxelles pe această negociere, sunt trei solicitări din punctul meu de vedere de foarte mare bun simţ ale Comisiei şi cred că lucrurile sunt cam finalizate. E cu calculul, cum se calculează pensia, până acum se făcea pe ultima lună, Comisia vrea pe ultimele 48, sunt toate depăşite”, a comentat premierul.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇