Ciocolata de lux este unul dintre câştigătorii pandemiei

Ciocolata de lux este unul dintre câştigătorii pandemiei

În timp ce firmele de distribuţie suferă de pe urma pandemiei de coronavirus, producătorul elveţian de ciocolată Lindt & Spruengli AG câştigă teren pe piaţa din SUA, iar rivalul Laederach deschide cel mai mare magazin al său la New York.

Ciocolata a devenit unul dintre produsele la care consumatorii nu sunt dispuşi să renunţe în această perioadă dificilă.

Piaţa americană a ciocolatei a înregistrat un ritm de creştere fără precedent, de două cifre, în lunile iunie şi iulie iar în luna septembrie continua să înregistreze un ritm de creştere mai mare decât înaintea pandemiei, arată datele Nielsen, transmite Bloomberg.

ADVERTISING

Laederach a deschis un nou magazin

Firma elveţiană Laederach a inaugurat, joi, un magazin cu o suprafaţă de aproximativ 250 de metri pătraţi pe celebra 5th Avenue din New York, în apropiere de Rockefeller Center. Firma de familie este renumită în Elveţia pentru ciocolata sa proaspătă care are o garanţie de câteva săptămâni.

Planurile producătorilor elveţieni de ciocolată de a deschide noi magazine clasice vin într-un moment în care pandemia de coronavirus a provocat falimentul unor retaileri precum Brooks Brothers şi J.C. Penney. Consumatorii care vor să se răsfeţe cu produse premium accesibile s-au îndreptat spre ciocolată, susţine analistul Bernstein, Bruno Monteyne.

ADVERTISING

Laederach a intrat pe piaţa din SUA în urmă cu un an şi acum prognozează că în scurt timp aceasta va deveni una dintre cele mai mari pieţe ale sale din afara Elveţiei. "Nu avem nicio îndoială că, după pandemie, vânzările vor continua să crească. Fiind o firmă de familie, putem să gândim pe termen lung", a declarat directorul general Johannes Laederach.

Producătorul elveţian de ciocolată nu publică informaţii financiare în mod regulat însă în 2016 a avut venituri de 120 milioane de franci (135 milioane de dolari) iar la finele lunii februarie vânzările sale înregistrau o creştere de aproximativ 14%. Compania îşi vinde produsele în 15 ţări, inclusiv Germania, Singapore şi Canada, iar în luna februarie a anului următor intenţionează să inaugureze un magazin la Washington.

ADVERTISING

Ce vânzări a avut Lindt

Rivalul Lindt a înregistrat şi el performanţe bune în Europa în ultima vreme, cu un ritm mediu de creştere a vânzărilor de 25% în a doua jumătate a anului. Aceasta ar putea fi un semn bun pentru sezonul de Crăciun, după ce producătorii de ciocolată au cunoscut o perioadă de Paşti slabă din cauza pandemiei. 

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇