Salariile profesorilor nu vor creşte în acest an, anunță Cîmpeanu și confirmă Cîțu

Salariile profesorilor nu vor creşte în acest an, anunță Cîmpeanu și confirmă Cîțu

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a precizat joi că nu crede că salariile profesorilor vor putea creşte după rectificarea bugetară.

Motivul: trebuie asigurate salariile pentru posturile create în plus în sistemul de învăţământ, pentru personalul din creşe şi grădiniţe şi pentru acoperirea programului „Masa caldă”.

„Deocamdată suntem în discuţii privind rectificarea bugetară. Am făcut o serie de solicitări care să acopere necesităţile urgente în sistemul de educaţie. Rămân în continuare adeptul ideii că educaţie de calitate fără resurse financiare nu se poate face. Profesori motivaţi, fără un sistem de  salarizare motivant nu vor exista”, a declarat Sorin Cîmpeanu, între altele, întrebat când vor fi majorate salariile profesorilor având în vedere că au fost îngheţate în 2019 şi urma să existe o creştere de la 1 septembrie anul acesta. 

ADVERTISING

Ministrul Educaţiei a adăugat că banii de la rectificarea bugetară trebuie să asigure alte finanţări în sistemul de educaţiei.

Salariile profesorilor nu cred că vor putea creşte după rectificarea bugetară. Avem nevoie de o componentă care să asigure salariile pentru posturile create în plus generate de micşorarea numărului de elevi în clasă, avem nevoie de rectificare bugetară pentru salarizarea personalului din creşe, avem nevoie pentru salarizarea surplusului de personal din grădiniţe, avem nevoie de creşteri pentru acoperirea programului Masa caldă, avem nevoie de foarte multe lucruri şi trebuie să prioritizăm aceste creşteri”, a conchis Cîmpeanu.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Cîțu confirmă

Ulterior, premierul Florin Cîțu a confirmat joi seara că salariile cadrelor didactice nu vor crește în acest an.

"Nu în acest an. Anul acesta, am spus foarte clar la începutul anului că sunt îngheţate salariile din sectorul public – au avut o dinamică foarte mare în ultima perioadă – şi am arătat dinamica anvelopei salariale în sectorul public pentru anii următori până în 2024.

Veniturile în economie şi venitul mediu net în economie a crescut cu 7,4% parcă, ultima cifră”, a afirmat Florin Cîţu, joi seară, într-o emisiune la TVR, răspunzând unei întrebări legate de creşterea salariilor profesorilor, prevăzută pentru septembrie.

ADVERTISING

Iată și articolele zilei pe Spotmedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇