Cea mai mare fabrică de ciocolată din lume s-a închis, după ce a fost descoperită salmonella

Cea mai mare fabrică de ciocolată din lume s-a închis, după ce a fost descoperită salmonella
Foto: Facebook Barry Callebaut

Cea mai mare fabrică de ciocolată din lume, care se află în Belgia, s-a închis temporar, după ce a descoperit salmonella într-un lot de producție, relatează CNN.

Fabrica, aflată în Wieze, Belgia, este deținută producătorul elvețian de ciocolată Barry Callebaut, care a anunțat printr-un comunicat închiderea temporară.

Producătorul a anunțat că a identificat deja sursa contaminării, respectiv lecitina din componența ciocolatei și a luat toate măsurile necesare pentru ca produsele contaminate să nu afecteze sănătatea consumatorilor.

ADVERTISING

Autoritățile belgiene care se ocupă de siguranța alimentară au fost informate, au fost rechemate toate produsele fabricate din momentul testelor și sunt contactați toți clienții care ar fi putut primi produse afectate.

Producătorul a mai anunțat că nicio ciocolată contaminată nu aintrat în lanțul alimentar cu amănuntul, iar producția de la fabrica din Wieze va rămâne suspendată până va fi remediată complet situația.

Compania a avut vânzări de aproape 8 miliarde de dolari în anul financiar 2020- 2021.

ADVERTISING

Fabrica din Wieze este cea mai mare fabrică de ciocolată din lume, potrivit site-ului guvernamental de turism Visit Flanders, remarcă Mediafax.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇