Boris Johnson: Există o posibilitate mare să nu avem acord post-Brexit cu UE

Boris Johnson: Există o posibilitate mare să nu avem acord post-Brexit cu UE

Premierul britanic Boris Johnson a apreciat joi că există o ”posibilitate crescută” ca negocierile cu Uniunea Europeană privind relaţiile comerciale post-Brexit să eşueze, relatează AFP.

”Există acum o posibilitate crescută să avem o soluţie care să semene mai mult cu relaţia pe care o are Australia cu UE”, adică o lipsă de acord, a declarat el televiziunilor britanice.

Premierul Boris Johnson, care s-a întâlnit miercuri seară la Bruxelles cu şefa Executivului comunitar, Ursula von der Leyen, a evocat principalele puncte de divergenţă care împiedică în continuare convenirea unui acord comercial între UE şi Regatul Unit, respectiv regulile privind concurenţa solicitate de UE (care să nu permită o concurenţă neloială din partea companiilor britanice), reglementarea diferendelor şi disputa privind accesul pescarilor europeni în apele britanice.

ADVERTISING

Franţa a ameninţat că s-ar putea opune prin veto unui acord dacă nu va fi menţinut acest acces.

După ce Regatul Unit a părăsit Uniunea Europeană la 31 ianuarie acest an, fiecare parte i-a cerut celeilalte să facă concesii pentru a putea ajunge la un acord asupra viitoarelor relaţii comerciale înainte de încheierea perioadei de tranziţie la finalul lui decembrie 2020.

ADVERTISING

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇