Bitcoin se prăbușește sub 37.000 de dolari, în urma tensiunilor crescute dintre Rusia și Ucraina

Bitcoin se prăbușește sub 37.000 de dolari, în urma tensiunilor crescute dintre Rusia și Ucraina

Bitcoin și alte criptomonede importante s-au depreciat în această săptămână, după ce tensiunile dintre Rusia și Ucraina au escaladat, iar investitorii au evitat activele mai riscante.

Marți, bitcoin a fost tranzacționat la 36.649 de dolari, scăzând cu aproape 6,5% în ultimele 24 de ore, potrivit datelor de la CoinDesk, citate de CNN.

Cea mai valoroasă criptomonedă din lume a scăzut sub 40.000 de dolari în weekend și a continuat să se deprecieze pe măsură ce criza din Ucraina s-a intensificat.

Moneda și-a pierdut aproape jumătate din valoare de la cel mai mare nivel înregistrat în noiembrie, de 68.990 de dolari, din cauza tensiunilor geopolitice, a perspectivei de creștere a ratei dobânzii de către Rezerva Federală a SUA și a restricțiilor impuse de către unele economii importante asupra activelor digitale.

ADVERTISING

De asemenea, și celelalte criptomonede s-au depreciat. Ethereum, a doua cea mai valoroasă criptomonedă din lume, a scăzut cu peste 8% în ultimele 24 de ore și se tranzacționa la 2.520 de dolari.

Experții spun că bitcoin s-ar putea să nu se stabilizeze prea curând.

„Bitcoin este un participant nedorit la volatilitatea care afectează toate activele riscante din cauza tensiunilor Rusia-Ucraina”, a spus Edward Moya, analist senior de piață la OANDA, săptămâna trecută.

„Călătoria în roller coaster a bitcoin nu se va încheia prea curând”, a precizat el el.

ADVERTISING

Investitorii din întreaga lume au fost afectați în această săptămână de adâncirea crizei din Ucraina.

Președintele rus Vladimir Putin a ordonat trupelor ruse să intre în două regiuni separatiste pro-Moscova din estul Ucrainei, după ce le-a recunoscut luni drept state independente.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇