Bitcoin a coborât sub nivelul de 50.000 de dolari pe unitate. Scăderea a afectat negativ Tesla

Bitcoin a coborât sub nivelul de 50.000 de dolari pe unitate. Scăderea a afectat negativ Tesla

Bitcoin şi-a continuat, marţi, evoluţia descendentă începută în urma declaraţiilor făcute de miliardarul Elon Musk şi secretarul Trezoreriei SUA, Janet Yellen, coborând sub nivelul de 50.000 de dolari pe unitate.

Cea mai valoroasă criptomonedă din lume a coborât cu 11% în 24 de ore, până la un minim al zilei de 45.041 dolari pe unitate, revenind ulterior până la 48.080 dolari, transmite Reuters.

Şi alte criptomonede, cu o valoare mai mică, precum ether şi XRP, au avut o evoluţie negativă. Ether a scăzut cu 11%, la 1.573 de dolari pe unitate, în timp ce XRP a coborât cu 17%, la circa 47 de cenţi pe unitate.

ADVERTISING

Yellen a declarat luni că bitcoin este ”o modalitate extrem de ineficientă de a efectua tranzacţii” şi a avertizat în privinţa utilizării sale în scop ilicit. Yellen a spus şi că bitcoin are un impact negativ asupra mediului.

Bitcoin a crescut cu peste 360% în ultimele 12 luni şi cu circa 60% de la începutul acestui an, iar fluctuaţiile de preţ de peste 10% nu sunt neobişnuite pe piaţa criptomonedelor.

Elon Musk a declarat weekendul trecut că preţul criptomonedelor, de tipul bitcoin şi ether, ”pare ridicat”.

ADVERTISING

Bitcoin a avansat duminică la peste 58.000 de dolari pe unitate, iar capitalizarea sa a depăşit 1.000 de miliarde de dolari, dar tendinţa ascendentă s-a inversat între timp.

Scăderea bitcoin a afectat negativ Tesla

Scăderea preţului bitcoin din această săptămână a afectat negativ capitalizarea bursieră a producătorului de automobile electrice Tesla şi averea netă a miliardarului Elon Musk, care s-au redus cu 110 miliarde de dolari, respectiv cu 20 de miliarde de dolari, transmite Reuters.

ADVERTISING

Producătorul american de automobile electrice a anunţat în această lună o investiţie de 1,5 miliarde de dolari în bitcoin.

Acţiunile au scăzut marţi cu 4%, dar declinul a atins 7,3% în timpul tranzacţiilor.

Declinul acţiunilor Tesla a afectat la rândul său fonduri tranzacţionate la bursă, cum ar fi ARK Innovation ETF şi ARK Autonomous Technology & Robotics ETF, care au scăzut cu 8,9% şi 7,3%. Portofoliile de acţiuni Tesla sunt cele mai mari deţineri pentru cele două fonduri.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇