Autoritățile au stabilit indicele HORECA la dublul nivelului național. Doar câteva județe ar risca să nu poată deschide restaurantele în interior (Infografic)

Autoritățile au stabilit indicele HORECA la dublul nivelului național. Doar câteva județe ar risca să nu poată deschide restaurantele în interior (Infografic)

Autoritățile de la București au anunțat condițiile în care, de la 1 septembrie, restaurantele şi cafenelele vor putea fi redeschise și în interior, precum și cinematografele și sălile de concerte și spectacole.

Principala regulă e ca incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile să fie de maximum 1,5/1.000 de locuitori.

Cifrele vor fi calculate luni, 31 august. Cei de la Graphs.ro au vrut însă să vadă cum arată situația acum și care ar fi județele unde oamenii nu ar avea acces în interior dacă astăzi ar intra in vigoare noile reguli.

ADVERTISING

Toată țara e verde

Surprinzător sau nu, după ce joi a fost prima zi de la începutul pandemiei când România a avut peste 1.500 de îmbolnăviri în 24 de ore, toată țara este verde.

ADVERTISING

Cel mai aproape de limita de 1,5 este Prahova, cu 1,38 (92% din limită), urmată de Brăila, cu 1,18 (79% din limită).

Bucureștiul, prima regiune care a depășit deja de câteva zile pragul de 10.000 de cazuri de COVID, este la 1,11 (74% din limită).

Peste pragul de 1 mai sunt Bihor (1,08 - 72% din limită), Buzău și Ilfov, fiecare cu 1 (67% din limită).

În total, doar 15 județe și Bucureștiul depășesc nivelul acestui indice la nivel național - 0,74 (49% din limită).

image-5
Foto: graphs.ro

Amintim că celelalte reguli ce trebuie respectate sunt ca la evenimentele private în spaţiu închis să participe maximum 50 de persoane, iar la cele în aer liber – 100.

ADVERTISING

Totodată, atât la restaurante, cât și la spectacole sau cinematografe, nu poate fi depășită capacitatea de 50% din spațiu. Cu alte cuvinte, la restaurante, pentru o masă ocupată o alta va trebui lasată liberă.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇