Asociația Pro Infrastructură: Autostrada A1 Sibiu-Boița ar putea fi deschisă în decembrie. Doar cu asta ne alegem anul ăsta

Asociația Pro Infrastructură: Autostrada A1 Sibiu-Boița ar putea fi deschisă în decembrie. Doar cu asta ne alegem anul ăsta
Foto: Asociația Pro Infrastructură

Asociaţia Pro Infrastructură afirmă, marţi seară, că Autostrada A1 Sibiu-Boiţa probabil va fi deschisă în decembrie, iar până atunci, şoferii vor trebui să mai facă faţă coloanelor şi blocajelor din zona Tălmaciu-Şelimbăr. Vestea proastă este că sunt singurii kilometri de autostradă care vor fi daţi în trafic în acest an.

”Autostrada A1 Sibiu-Boiţa probabil va fi deschisă în decembrie. Şoferii mai au câteva luni de aşteptare ca să scape de blocajele din zona Tălmaciu-Şelimbăr”, a transmis, marţi seară, Asociaţia Pro Infrastructură.  

ADVERTISING

Potrivit organizaţiei, deşi termenul contractual de finalizare este aprilie 2023, adică 3 ani de la ordinul de începere aferent lucrărilor emis în 30.03.2020, cei de la Porr au ajuns la un stadiu fizic de aproape 80% şi au toate şansele să inaugureze lotul în decembrie.  

”Ba mai mult, dacă accelerează în perioada de toamnă, pot fi gata cu deschiderea la sfârşit de noiembrie, însă probabil îşi vor calcula paşii pentru decembrie, înainte de închiderea sezonului, la adăpostul termenului-limită din contract”, a mai transmis Asociaţia Pro Infrastructură.  

#AutostradaA1 Sibiu-Boița probabil va fi deschisă în decembrie. Șoferii mai au câteva luni de așteptare ca să scape de...

Publicată de Asociația Pro Infrastructură pe Marţi, 16 august 2022

Organizaţia afirmă, de asemenea, că cei 13,17 km dintre Sibiu (Şelimbăr) şi Boiţa sunt singurii kilometri de autostradă care vor fi daţi în trafic în acest an.  

ADVERTISING

”Alături de ei, pe 21 aprilie şi 28 iulie, s-au inaugurat cei aproape 40 de kilometri de pe DEx12 Balş-Slatina, primele loturi de drum expres veritabil din România. Atât pentru 2022”, a mai transmis organizaţia.  


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇