Angajații din industria aluminiului ies în stradă. Acuză Guvernul că nu face nimic să oprească mafia din energie

Angajații din industria aluminiului ies în stradă. Acuză Guvernul că nu face nimic să oprească mafia din energie

Sindicalişti din industria aluminiului anunţă că vor protesta, vineri, la sediul Guvernului, reclamând „acţiunile de speculă” ale „mafiei create în jurul resurselor de energie electrică şi gaze”.

Liderii sindicali atrag atenţia asupra faptului că închiderea unor capacităţi de producţie din cadrul societăţilor Alro Slatina şi Alum Tulcea, cauzată de tarifele mari la energie, duce la disponibilizarea sau trimiterea în şomaj tehnic a zeci de mii de salariaţi din firme care „depind direct sau indirect” de Alro.

ADVERTISING

Angajaţii cer Guvernului să "limiteze" preţurile la gaz şi electricitate.

La protestul programat pentru vineri, între orele 11:00 şi 13:00, în faţa sediului Guvernului, vor participa membri din patru sindicate din industria aluminiului: Sindicatul Liber Alro, Sindicatul Alroproduct, Sindicatul Prelucrarea aluminiului şi Sindicatul Alum Tulcea.

"Mafia creată în jurul resurselor de energie electrică şi gaze nu îşi încetează acţiunile de speculă, distrugând în mod ireversibil industria din România. Astfel, Alro Slatina a început închiderea din capacitatea de producţie prin oprirea primei hale de electroliză, încă două hale sunt programate a fi oprite în curând, rezultând o reducere a producţiei cu 60%, urmând a funcţiona doar 2 hale din 5.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Acelaşi lucru se întâmplă şi la Alum Tulcea, prin reducerea producţiei de alumină cu 60%", transmit reprezentanţii celor patru sindicate.   

Aceştia solicită, concret, ca Guvernul să "limiteze" preţurile la energie şi gaz natural la nivelul din decembrie 2020, pentru o perioadă de cel puţin un an, şi să interzică exportul de energie electrică, concomitent cu distribuirea acesteia către consumatorii industriali şi casnici.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇