ANAF a blocat trei conturi ale reprezentanţei Aeroflot în România, în contextul sancțiunilor impuse Rusiei

ANAF a blocat trei conturi ale reprezentanţei Aeroflot în România, în contextul sancțiunilor impuse Rusiei

ANAF a blocat trei conturi bancare active ale reprezentanței în România a companiei rusești Aeroflot, controlată indirect de trei persoane supuse sancţiunilor internaţionale din cauza războiului declanșat în Ucraina.

„Entitatea Aeroflot – Reprezentanţă (CUI 6320110) este reprezentanţa în România a companiei Aeroflot PJSC Rusia, companie deţinută de Guvernul rus în proporţie de 57,34%.

În cadrul organelor de conducere ale entităţii Aeroflot PJSC Rusia se regăsesc trei persoane supuse sancţiunilor internaţionale respectiv, preşedintele Consiliului de Administraţie, Vitaly Gennadyevich Savelyev, preşedintele Consiliului de conducere, Mikhail Igorevich Poluboyarinov, şi membru al Consiliului de Administraţie Sergey Viktorovich Chemezov", se menţionează în comunicatul ANAF.

ADVERTISING

Din analiza informaţiilor din bazele de date la care ANAF are acces, se confirmă faptul că Aeroflot PJSC este controlată indirect de persoanele menţionate mai sus, prin urmare s-a decis aplicarea Regulamentului UE nr. 269/2014, care prevede sancțiuni pentru persoanele ”care subminează sau ameninţă integritatea teritorială, suveranitatea şi independenţa Ucrainei”, precizează ANAF.

Război în Ucraina. Ziua 23 - Vezi desfășurarea evenimentelor

Măsurile luate vizează disponibilităţile aflate în conturile bancare active deschise la banca Raiffeisen Bank SA, respectiv: RO60RZBR0000060015045177; RO62RZBR0000060003770249; RO85RZBR0000060002407567, aşa cum reiese din Ordinul preşedintelui ANAF nr. 420/16.03.2022, publicat în Monitorul Oficial:

aeroflot
Sursa: AICI

Totodată, ANAF precizează că, în procesul de luare a deciziilor privind punerea în aplicare a sancţiunilor internaţionale, autorităţile competente efectuează toate cercetările necesare ţinând seama de situaţie, inclusiv dacă este nevoie de consultarea autorităţilor competente din orice alt stat.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇