Amazon a angajat 400.000 de persoane în 2020. Nicio altă companie din lume nu a creat mai multe locuri de muncă în ultimul deceniu

Amazon a angajat 400.000 de persoane în 2020. Nicio altă companie din lume nu a creat mai multe locuri de muncă în ultimul deceniu

Amazon.com a angajat în acest an peste 400.000 de persoane la nivel global, număr echivalent cu peste 1.000 de persoane pe zi.

Cele 400.000 de angajări nu includ un număr suplimentar de 100.000 de lucrători sezonieri pe care compania i-a angajat înainte de sezonul sărbătorilor, ceea ce va urca ritmul angajărilor la 1.400 pe zi, a confirmat gigantul comerţului electronic pentru FOX Business.

În trimestrul al treilea din 2020, Amazon avea 1,25 de milioane de angajaţi la nivel global, număr care nu include cele 100.000 de angajări de sezon, cu mult peste cei 647.000 de angajaţi la nivel mondial avuţi în trimestrul patru din 2019, ceea ce înseamnă că Amazon aproape s-a dublat de anul trecut.

Nicio altă companie din lume nu a creat mai multe locuri de muncă în ultimul deceniu, pe baza datelor Fortune 500, a arătat Amazon.

Aproape 20.000 de angajaţi Amazon din SUA au avut COVID-19

Locurile de muncă variază de la poziţii entry-level în depozite, centre de distribuţie şi magazine fizice la poziţii mai avansate în dezvoltare tehnologică, resurse umane, departamentul financiar şi cel de marketing.

Gigantul din sectorul tehnologiei mai oferă funcţii de nivel avansat în producţie, la unităţile Amazon Robotics şi Project Kuiper.

Toate posturile de la Amazon pornesc de la un salariu minim de 15 dolari pe oră şi toţi angajaţii full-time beneficiază de asigurare pentru sănătate, plan de pensii, concediu parental plătit de 20 de săptămâni şi alte beneficii.

Compania a lansat în luna mai şi un sistem subvenţionat pentru îngrijirea copiilor în timpul pandemiei.

În august anul trecut, Amazon a anunţat intenţia de a crea alte şase birouri tehnologice la cele 16 existente din America de Nord, adăugând 3.500 de locuri de muncă în sectorul tehnologiei în oraşe care includ Detroit, Dallas, San Diego şi Phoenix.

Compania a anunţat în acest an primele sale investiţii în Missouri, Dakota de Nord şi Nebraska.

Amazon se aşteaptă, de asemenea, să angajeze 2.500 de persoane la sediul său din Arlington, Virginia; încă 10.000 la sediul central Puget Sound din Bellevue, Washington; precum şi alţi 20.000 de angajaţi corporativi şi mai mulţi lucrători sezonieri.

Amazon a lansat magazine de lux online. Creațiile pot fi văzute din toate unghiurile, la 360 de grade

Compania a înregistrat o creştere a cererii pe fondul COVID-19, pe măsură ce tot mai mulţi oameni folosesc serviciile digitale ale site-ului său pentru a comanda produse pentru locuinţă, alimente, a viziona filme şi programe de televiziune şi chiar pentru a descărca muzică şi podcast-uri, în timp ce statele restricţionează întâlnirile şi activităţile economice.

Amazon a obţinut cel mai mare profit din istoria sa, în perioada de vârf a pandemiei

Amazon a primit unele critici pentru modul în care gestionează pandemia, angajaţii făcând acuzaţii referitoare la condiţiile de muncă insalubre şi tratament incorect.

Totuşi, Amazon a adăugat peste 100 de măsuri şi protocoale de siguranţă de la începutul COVID-19, în efortul de a preveni răspândirea virusului în depozitele şi centrele sale de distribuţie.

Black Friday în SUA: Cumpărăturile online au crescut cu 22%, la un nivel record de 9 miliarde de dolari


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇