Dieselgate: Volkswagen obţine despăgubiri de 288 de milioane de euro de la 4 foşti directori

Dieselgate: Volkswagen obţine despăgubiri de 288 de milioane de euro de la 4 foşti directori

Volkswagen a încheiat un acord prin care obţine despăgubiri în valoare de 288 de milioane de euro de la patru foşti directori ai grupului, în legătură cu scandalul emisiilor poluante ale automobilelor diesel.

Acordul a avut loc în aceeaşi zi în care procurorii din Berlin l-au acuzat pe fostul director general Martin Winterkorn că a depus mărturii false în Parlamentul german, transmite Reuters.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Acesta afirmase că nu ştia că producătorul de automobile manipula testele de poluare ale motoarelor diesel, înainte ca acest caz să devină public.

Acordul marchează o etapă majoră în eforturile Volkswagen de a lăsa în urmă cel mai mare scandal corporativ din istorie, care a costat până acum grupul peste 32 de miliarde de euro, pentru repararea vehiculelor, amenzi şi costuri legale.

Winterkorn a renunţat la funcţia de CEO al Volkswagen în septembrie 2015, la o săptămână după declanşarea scandalului în care grupul a recunoscut că a folosit software ilegal pentru a manipula testele motoarelor diesel din SUA.

Documentul de miercuri include, de asemenea, un acord cu fostul şef al Audi Rupert Stadler. Acesta trebuie aprobat în cadrul adunării generale anuale a grupului din 22 iulie.

Volkswagen, al doilea producător auto din lume, a declarat la sfârşitul lunii martie că va cere despăgubiri de la Winterkorn şi Stadler pentru încălcarea obligaţiei de îngrijire în conformitate cu legea societăţilor pe acţiuni.

În cadrul tranzacţiei, Winterkorn şi Stadler vor plăti 11,2 milioane, respectiv 4,1 milioane de euro.

Fostul membru al consiliului de administraţie al Audi, Stefan Knirsch, a fost de acord cu plata a 1 milion de euro, iar fostul membru al consiliului de administraţie al Porsche AG, Wolfgang Hatz, 1,5 milioane, aanunţat Volkswagen.

Vezi şi: Scandalul emisiilor: Volkswagen e obligată să plătească despăgubiri de peste 16 milioane de dolari clienţilor din Spania

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!