Renault a înregistrat o pierdere record de 8 miliarde de euro, din cauza pandemiei Covid-19

Renault a înregistrat o pierdere record de 8 miliarde de euro, din cauza pandemiei Covid-19

Pandemia Covid-19 a afectat grav vânzările Renault, înregistrând o pierdere record de 8 miliarde de euro (9,7 miliarde de dolari).

Numai în a doua jumătate a anului trecut vânzările au scăzut cu 8,9%, potrivit unui comunicat al companiei. Grupul avea deja pierderi în 2019, în valoare de 141 de milioane de euro.

Renault precizează însă că își atinge obiectivele în Europa, unde își menține poziția de lider în domeniul vehiculelor electrice.

ADVERTISING

Totodată, potrivit comunicatului, lipsa componentelor electronice care afectează întreaga industrie auto nu scutește Grupul Renault.

Acest lucru face ca toate eforturile pentru a limita cât mai mult impactul asupra producției să fie dificile. Directorul executiv, Luca de Meo, a afirmat că se așteapă ca și anul 2021 să fie la fel de greu.

Compania franceză a anunțat la începutul anului că și va reduce capacitatea de producție cu 25%, într-o încercare de a tăia costurile de producție cu 3 miliarde de euro.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

La începutul anului, Renault a raportat o scădere a vânzărilor Dacia în 2020 de 31% în Europa și de 29% la nivel mondial, cea mai mare din istoria mărcii românești.

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro

ADVERTISING

I.O.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇