Indienii Cherokee somează Jeep să nu le mai folosească brandul de trib: Nu ne onorează să avem numele pe spatele unei mașini

Indienii Cherokee somează Jeep să nu le mai folosească brandul de trib: Nu ne onorează să avem numele pe spatele unei mașini

Șeful tribului amerindian Cherokee spune că este timpul ca producătorul auto Jeep să nu mai folosească acest nume pentru SUV-urile Cherokee și Grand Cherokee.

Chuck Hoskin Jr. a declarat că echipele sportive și corporațiile ar trebui să nu mai folosească nume, imagini și simboluri ale tribului pe produsele lor, scrie AP.

„Sunt sigur că au fost bine intenționați, dar pe noi nu ne onorează să avem numele scris pe spatele unei mașini”, a spus Hoskin.

Kristin Starnes, purtător de cuvânt al firmei mamă a producătorului Jeep, Stellantis, cu sediul la Amsterdam, a declarat că numele a fost ales cu atenție „cu scopul de a onora și a celebra nativii americani pentru priceperea și mândria lor”.

ADVERTISING

Ea nu a precizat dacă firma ia în considerare redenumirea vehiculelor.

Hoskin spune însă că cea mai bună modalitate de a onora tribul este de a afla mai multe despre istoria sa.

"Cel mai bun mod de a ne onora este să aflăm de la guvern care este rolul nostru în această țară, iar el să afle istoria, cultura și limba noastră și să avem un dialog semnificativ cu triburile recunoscute la nivel federal", a declarat Hoskin.

Automobilul de teren Cherokee a fost lansat în 1974, iar între timp Jeep a introdus mai multe modele cu acelaşi nume.

ADVERTISING

Echipa de fotbal american din statul Washington şi echipa de baseball din statul Cleveland au renunţat recent să mai folosească numele amerindiene, Redskins (pielile roşii) respectiv Indians (indienii).

I.O.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇