Guvernul prelungește plafonarea tarifelor RCA

Guvernul prelungește plafonarea tarifelor RCA

Pe 10 octombrie expiră plafonarea polițelor RCA, aşa că premierul Marcel Ciolacu a anunţat, joi, că Guvernul prelungeşte, până la finalul anului, această măsură.

”Aprobăm astăzi şi proiectul de hotărâre prin care prelungim, până la finalul anului, plafonarea tarifelor RCA”, a spus premierul în deschiderea şedinţei.

Ciolacu a precizat că ”este o decizie justificată, fiindcă actuala plafonare a tarifelor RCA expiră pe 10 octombrie”.

Măsura este menită să evite creșterea prețurilor acestor polițe pe final de an, când e cererea foarte mare.

ADVERTISING

”Dacă nu continuăm plafonarea, vor creşte tarifele în cea mai nepotrivită perioadă, aceea a sărbătorilor de iarnă”, a explicat şeful Executivului.

Declarații susținute de premierul Marcel Ciolacu, la începutul ședinței de guvern din 5 octombrie

Publicată de Guvernul României pe Joi, 5 octombrie 2023

Şi ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a spus că era necesară în continuare plafonarea preţurilor la RCA, întrucât la începutul lunii decembrie rămân fără asigurare 800.000 de şoferi. ”Era vitală protejarea consumatorilor”, a transmis ministrul. Potrivit datelor Ministerului Finanţelor, aproximativ 1,5 milioane de contracte Euroins mai sunt în vigoare în acest moment.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Amintim că Guvernul a adoptat în aprilie plafonarea preţului la poliţele RCA. Este vorba despre o îngheţare temporară, pentru 6 luni, a tarifelor de primă practicate de către asigurătorii RCA la nivelul celor calculate şi practicate de aceştia la data de 28 februarie 2023.

Premierul de atunci Nicolae Ciucă a anunţat că va condiţiona această plafonare de elaborarea în şase luni a modificărilor legislative, care să asigure evitarea unor noi derapaje pe piaţa asigurărilor, de genul Euroins. Se pare că noua lege nu e gata încă.

ADVERTISING

Prelungirea plafonării este esenţială pentru proprietarii de maşini care ar trebui să îşi reînnoiască poliţa RCA după 10 octombrie, dar şi pentru cei care au încă mașinile asigurate la Euroins, asigurări valabile până la 8 decembrie (decizie luată în vară de Guvern).

După ce plafonarea va expira, este de aşteptat ca asiguratorii să crească preţurile accelerat.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇