Primul român care a votat la alegerile parlamentare

Primul român care a votat la alegerile parlamentare

A început votul în diaspora, unde românii pot vota timp de două zile în alegerile parlamentare din acest an.

Primii care sunt aşteptaţi la urne sunt românii din Noua Zeelandă, care îşi pot exercita dreptul de vot la secţia deschisă în Auckland. Ei vor fi urmaţi de cei din Australia.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Așadar, primul român care a votat este din Noua Zeelandă: Sonia Tipteriu.

”Primul votant din Noua Zeelandă şi din lume, tânăra Sonia Tipteriu, la Secția de votare 17 Auckland - Europe House 56 Wakefield St”, a anunțat Ambasada Romaniei pentru Noua Zeelandă.

#AlegeriParlamentare2020 Primul votant din Noua Zeelandă şi din lume, tânăra Sonia Tipteriu, la Secția de votare 17 Auckland - Europe House 56 Wakefield St #MFARomania #ROinNZ #AEP #ROinAUS

Posted by Ambasada Romaniei pentru Noua Zeelanda / Romanian Embassy for New Zealand on Friday, December 4, 2020

Vineri seara, la ora 20:00 (ora României), s-a deschis prima secţie de votare din străinătate – la Auckland, aici este deja sâmbătă.

Citește aici mai multe despre votul în străinătate - A început votul în diaspora, românii din Noua Zeelandă sunt primii care votează. Unde și cum se merge la urne în străinătate

Citește mai multe despre alegerile parlamentare de duminică:


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!