În Botoşani s-a amenajat o secţie de votare... într-un bar

Autorităţile locale din comuna Vârfu Câmpului din judeţul Botoşani au decis amenajarea secţiei de votare din satul Lunca într-un bar de pe raza localităţii.

Astfel, secţia de votare 406 va fi deschisă duminică, cu prilejul alegerilor parlamentare, într-o clădire privată în care funcţionează, de obicei, un magazin mixt şi un bar.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Primarul comunei Vârfu Câmpului, Maria Huţu, susţine că măsura este una provizorie, ea fiind adoptată ca urmare a faptului că şcoala din satul Lunca se află în proces de reabilitare, iar lucrările nu au fost finalizate.

Pentru a doua oară secție

Este pentru a doua oară când această secţie de votare este amenajată în bar, după ce şi la alegerile locale din 27 septembrie votul s-a desfăşurat în acelaşi spaţiu.

"Având în vedere că şcoala în care se organizau alegerile este în reabilitare şi modernizare, nu avem altă posibilitate de a se face alegerile într-o locaţie care să aparţină unităţii administrativ- teritoriale. Ca atare, neavând cămin aici, am găsit posibilitatea, din a doua sau a treia încercare, ca să spun aşa, să organizăm secţia în acest loc. Am anunţat autorităţile, au fost la faţa locului atât de la Autoritatea Electorală Permanentă şi de la Prefectură şi au constatat locaţia ca atare, condiţiile care sunt aici şi au considerat că sunt întrunite condiţiile pentru a se putea organiza secţie de votare în acest loc", a afirmat primarul.

Maria Huţu susţine că o altă variantă pentru amenajarea secţiei de votare ar fi fost caza praznicală din localitate, însă aceasta se află în cimitirul de la marginea statului şi ar fi creat probleme de deplasare pentru alegători.

Barul transformat în secţie de votare, în baza unui contract de comodat, a fost închis în ultimele luni, din cauza pandemiei de COVID-19.

La Secţia de votare 406 sunt arondaţi 536 de cetăţeni cu drept de vot.

Citește mai multe despre alegerile parlamentare de duminică:


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!