Când va avea DIICOT un nou șef

Când va avea DIICOT un nou șef

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, spune că există premisele ca DIICOT să funcţioneze bine în perioada următoare, instituția având un procuror-şef adjunct.

De aceea, ministrul nu se grăbește cu numirea unui nou șef DIICOT.

O să lansăm la un moment dat. Este o întrebare, reflectez la ea.  Este de cântărit dacă aşteptăm noile legi sau dăm întâietate unui obiectiv de a stabiiza această funcţie.

Cătălin Predoiu, ministrul Justiției

Predoiu a explicat că ”există toate premisele ca instituţia să funcţioneze” în perioada următoare, având în vedere că există un procuror-şef adjunct cu care a avut o discuţie.

ADVERTISING

Predoiu a mai explicat că vrea să se consulte cu Secţia pentru procurori a CSM, dar şi cu procurorul general.

Întrebat dacă am putea avea un procuror şef la DIICOT abia anul viitor, având în vedre că legile Justiţiei vor fi în dezbatere publică până în 31 martie, Predoiu a afirmat: ”Nici aşa un termen nu este rezonabil”.

Şefa Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, Giorgiana Hosu, a demisionat săptămâna trecută de la şefia DIICOT, după ce soţul său, fostul poliţist Dan Hosu, a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la trei ani închisoare cu suspendare în dosarul ‘Carpatica Asig’.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

El a fost condamnat pentru săvârşirea infracţiunilor de instigare la acces ilegal la un sistem informatic şi instigare la folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii. 

Citește mai multe despre acest subiect:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇