Iohannis, despre numirea lui Hosu la șefia DIICOT: Dacă aş putea să dau timpul înapoi, mi-aş fi dorit să nu existe acea guvernare pesedistă care a permis gazarea de la 10 august

Iohannis, despre numirea lui Hosu la șefia DIICOT: Dacă aş putea să dau timpul înapoi, mi-aş fi dorit să nu existe acea guvernare pesedistă care a permis gazarea de la 10 august

Klaus Iohannis spune că are încredere că justiția îi va pedepsi pe cei vionovați pentru abuzurile și gazarea din 10 august, ceea ce înseamnă că decizia ca dosarul să fie reluat e un lucru bun.

Președintele a evitat, miercuri seară, la conferința de presă de la Cotroceni, să răspundă frontal dacă ar mai numi-o pe Giorgiana Hosu la şefia DIICOT.

A preferat să vorbească despre răul făcut de PSD:„Dacă aş putea să dau timpul înapoi, mi-aş fi dorit să nu existe acea guvernare pesedistă care a permis abuzurile şi gazarea de la 10 august.

ADVERTISING

Dar ele s-au întâmplat. E destul de rău că durează atât de mult, dar important pentru mine e ca adevăraţii vinovaţi să fie traşi la răspundere. Am încredere în justiţie şi sunt convins că cei responsabili vor fi traşi la răspundere şi până la urmă asta cred că contează”.

„Daţi-mi voie să constat că dosarul a fost întors, ceea ce este un lucru bun şi dacă vă amintiţi, acum o săptămână m-a întrebat cineva ce părere am şi am spus că mi-aş dori să se cerceteze mai cu atenţie acest lucru.

Procurorul-şef al DIICOT a admis, marţi, plângerile formulate împotriva Ordonanţei din 26 iunie 2020, care clasa parţial acuzaţii din Dosarul 10 august şi a dispus redeschiderea urmăririi penale.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Şefii Jandarmeriei sunt din nou vizaţi de anchetă.

Adevărul despre 10 August: Ce a clasat de fapt DIICOT. Acuzațiile procurorilor militari care au fost anulate – Document exclusiv


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇