Percheziții DNA la Poliția Locală București și Poliția Capitalei

Percheziții DNA la Poliția Locală București și Poliția Capitalei

Procurorii DNA fac luni cinci percheziţii în Bucureşti şi în Călăraşi, la trei instituţii şi la sedii de firme, într-un dosar vizând achiziţii recente de echipamente.

”Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate celor de corupţie efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie, comise în perioada 2022-2023, în legătură cu încheierea unor contracte de achiziţie publică privind achiziţionarea unor echipamente pentru dotarea poliţiei locale şi a poliţei naţionale”, anunţă DNA.

Potrivit unor surse citate de News.ro, una dintre instituţiile vizate este Poliţia Locală Bucureşti.

ADVERTISING

În schimb, surse judiciare au precizat pentru Agerpres că descinderile ar avea loc la Poliţia Locală Sector 1, Direcţia Generală a Poliţiei Municipiului Bucureşti şi Inspectoratul de Poliţie Judeţeană Călăraşi.

G4Media scrie că sunt vizate proceduri de achiziție de uniforme, dar și echipamente plătite, dar care nu au ajuns niciodată la polițiști.

HotNews precizează că este vorba despre același dosar, în care pe 19 ianuarie au fost făcute percheziții la Poliția Locală Sector 1.

Primăria Sectorului 1 a transmis atunci că „Poliţia Locală Sector 1 a pus la dispoziţia anchetatorilor toate documentele solicitate și colaborează cu DNA”.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇