Camera Deputaților a avizat cererea DNA pentru percheziții la Daniel Tudorache. Chiar el a pledat pentru: "Acum e un moment prielnic să se facă circ"

Camera Deputaților a avizat cererea DNA pentru percheziții la Daniel Tudorache. Chiar el a pledat pentru: "Acum e un moment prielnic să se facă circ"

Camera Deputaților a încuviințat, luni, percheziția informatică în cazul fostului primar al Sectorului 1, Daniel Tudorache, deputat PSD. Fostul edil le-a cerut colegilor să fie de acord cu solicitarea de percheziție a telefonului său: „E moment prielnic pentru circ”.

Decizia a fost luată cu 243 de voturi „pentru” și 10 „contra”. Votul a fost, secret, cu bile.

„Într-adevăr, percheziția a fost efectuată acum doi ani de zile. Au avut la dispoziție 30 de zile să ceară acordul Parlamentului. Nu au făcut-o. De ce au așteptat doi ani de zile? Vă cer să fiți de acord sau să încuviințați percheziția telefonului. Nu am nimic de ascuns”, a declarat Daniel Tudorache.

ADVERTISING

El a adăugat că „sunt multe întrebări de pus”.

„De ce au așteptat doi ani de zile? Poate că acum e momentul, un moment prielnic să se facă circ. Puteau să o facă în primele 30 de zile și nu aveau nevoie de votul dvs. Deci vă rog frumos să votați”, a încheiat Tudorache pledoaria sa din Parlament.

Anterior, Comisia Juridică a Camerei a avizat favorabil, în unanimitate, percheziţia în cazul lui Daniel Tudorache, urmărit penal pentru achiziţii nelegale şi supraevaluate în timpul pandemiei de Covid.

Pe 16 noiembrie, ministrul Justiţiei a solicitat Camerei Deputaţilor încuviinţarea percheziţiei în cazul deputatului Daniel Tudorache, în urma cererii în acest sens a procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte se Casaţie şi Justiţie.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Pe 21 octombrie, DNA anunţa că fostul primar de la Sectorul 5 Marian Vanghelie şi fostul edil de la Sectorul 1 Daniel Tudorache sunt urmăriţi penal într-un dosar privind achiziţii nelegale şi supraevaluate în timpul pandemiei de Covid.

Este vorba despre achiziţii supraevaluate de tablete pentru elevi (75.500 bucăţi), dar şi produse necesare în perioada pandemiei de COVID-19, respectiv nebulizatoare de biodecontaminare (1.200 bucăţi) şi termoscannere (200 bucăţi).

Daniel Tudorache, deputat PSD în prezent, la data faptelor primar al Sectorului 1 Bucureşti, este acuzat de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, cu consecinţe deosebit de grave.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇