Clotilde Armand a sesizat DNA. Acuză un tun de sute de milioane de lei dat de Tudorache

Clotilde Armand a sesizat DNA. Acuză un tun de sute de milioane de lei dat de Tudorache

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunțat că a sesizat DNA în legătură cu unele achiziţii supraevaluate făcute în domeniul învăţământului de fosta administraţie condusă de social-democratul Daniel Tudorache.

„Se muncește și duminică la primărie. Pentru că tot începe școala m-am gândit să vă spun puțin despre cum s-au furat bani de la învățământ în Sectorul 1. Am adunat documente pentru cei care s-au crezut mai presus de lege și au făcut licitații supraevaluate pe sute de milioane de lei în defavoarea cetățenilor Sectorului 1.

Fosta administrație a făcut plățile prin Administrația Unităților de Învățământ - structură pe care am desființat-o la început de mandat, instituție condusă de persoane apropiate de Marean (sic!) Vanghelie și prin care s-au alocat ilegal sute de milioane pentru firmele de casă ale PSD și PNL. De exemplu: o tabletă cu specificații tehnice modeste era vândută la preț enorm. Și s-au cumpărat vreo 48.000 de bucăți. Am stopat această situație și am sesizat DNA", a scris primarul Sectorului 1, duminică, pe Facebook.

Cu banii din prejudiciul cauzat de fostele administraţii, adaugă ea, pot fi construite trei şcoli noi în sector.

Totodată, edilul anunţă că a transmis către toate unităţile de învăţământ aflate în administrarea sa şi Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti procedura de achiziţii publice care trebuie urmată de către grădiniţe, şcoli şi licee.

Conform adresei, menţionează Clotilde Armand, administraţia locală a Sectorului 1 a atras atenţia că nu este permisă divizarea unui contract în mai multe contracte distincte de valoare mai mică şi nu se vor utiliza metode de calcul care să ducă la o subevaluare a valorii estimate.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇

/* Cod Tracking WhitePress */ /* End Cod Tracking WhitePress */