Achiziția Twitter dăunează Tesla. Acţiunile au atins minimul ultimilor 2 ani

Achiziția Twitter dăunează Tesla. Acţiunile au atins minimul ultimilor 2 ani

Acțiunile Tesla au scăzut la cel mai scăzut nivel din ultimii aproape doi ani, după ce Elon Musk a dezvăluit că a vândut acțiuni în valoare de încă 3,95 miliarde de dolari la producătorul de vehicule electrice.

Acțiunile au încheiat în scădere cu 7,2%, la 177,59 dolari, cel mai scăzut nivel din 23 noiembrie 2020, scrie Reuters.

Cea mai recentă vânzare de acțiuni a lui Musk a alimentat nervozitatea cu privire la consecințele achiziției Twitter asupra celui mai valoros producător auto din lume, au declarat analiștii.

ADVERTISING

Achiziția a stârnit îngrijorări din partea investitorilor, inclusiv dacă va fi distras de la conducerea Tesla sau va deturna resurse către compania de social media. Unii investitori s-au temut, de asemenea, de posibilul impact asupra vânzărilor și mărcii Tesla, precum și de potențialele presiuni asupra Tesla din partea țărilor care încearcă să controleze discursul online.

"S-ar putea să fi avut nevoie de bani pentru a finaliza cu adevărat afacerea Twitter, dar restructurarea companiei și redresarea se vor dovedi a fi mai costisitoare decât se aștepta probabil", a declarat Ed Moya, analist senior de piață la OANDA.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

"Cred că investitorii sunt îngrijorați că acesta ar putea să nu fie sfârșitul vânzărilor sale de acțiuni", a adăugat el.

Acțiunile Tesla au scăzut cu aproape 60% de la atingerea unui nivel record pe 4 noiembrie anul trecut. La patru zile după aceea, Musk a început să-și vândă acțiunile.

Cea mai recentă vânzare ridică suma totală a acțiunilor Tesla vândute de Musk din noiembrie anul trecut la aproximativ 36 de miliarde de dolari - în ciuda faptului că acesta a declarat anterior că nu va mai vinde acțiuni.

ADVERTISING

Musk "pierde din nou și mai multă credibilitate în fața investitorilor într-un moment vine lupul", a declarat analistul Dan Ives de la Wedbush Securities.

Musk a declarat luna trecută că el crede că o recesiune va dura până în primăvara anului 2024 și că "un fel de recesiune" în China și Europa afectează cererea pentru mașinile electrice.

Musk s-a debarasat de 19,5 milioane de acțiuni între vineri și marți, potrivit documentelor publicate de Comisia americană pentru bursă și valori mobiliare (SEC) la sfârșitul zilei de marți.

Analiștii se așteptau ca Musk să vândă mai multe acțiuni Tesla pentru a finanța tranzacția de 44 de miliarde de dolari cu Twitter, dar nu a fost clar dacă vânzările au fost legate de achiziția Twitter.

Twitter se confruntă cu plăți de dobânzi în valoare totală de aproape 1,2 miliarde de dolari în următoarele 12 luni pentru datoria pe care Musk a acumulat-o.

Musk a declarat că Twitter a suferit o scădere "masivă" a veniturilor de când a preluat conducerea, dând vina pe activiștii pentru drepturile civile care fac presiuni asupra agenților de publicitate.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇