Ucraina oprește exporturile de electricitate, Zelenski le cere oamenilor să reducă drastic consumul

Ucraina oprește exporturile de electricitate, Zelenski le cere oamenilor să reducă drastic consumul

Ministerul ucrainean al Energiei a anunțat că Ucraina oprește exporturile de electricitate din cauza atacurilor rușilor care au vizat și infrastructura din domeniu.

„Loviturile cu rachete de astăzi, care au lovit generatoarele termice și substațiile electrice, au obligat Ucraina să suspende exporturile de electricitate începând cu 11 octombrie pentru a-și stabiliza propriul sistem energetic”, a anunțat ministerul pe site-ul său.

Ministrul ucrainean al energiei, Herman Halushchenko, a declarat că atacurile asupra sistemului energetic au fost „cele mai mari din timpul întregului război".

ADVERTISING

Serviciile de urgență ucrainene au transmis luni după-amiază o actualizare a situației din țară, după o zi care a început cu lovituri aeriene de amploare din partea rușilor.

Potrivit documentelor, 11 persoane au murit și 89 au fost rănite. De asemenea, infrastructura critică a fost afectată în 12 regiuni diferite, precum și în orașul Kiev, unde au izbucnit peste 30 de incendii.

Alimentarea cu energie electrică este parțial întreruptă în 1.307 de localități din 15 regiuni, inclusiv în Liov, Kiev și Zaporojie.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Specialiștii cred că sistemul energetic ucrainean va fi supus unui test de rezistență în noaptea de luni spre marți. De aceea, ucrainenii au fost rugați să reducă la minimum consumul de electricitate între orele 17:00 și 23:00, mai ales prin evitarea utilizării aparatelor electrice, precum încălzitoarele și mașinile de spălat rufe.

„Este important să facem economie în intervalul 17:00 - 23:00 pentru a nu suprasolicita sistemul energetic și a nu ajunge în situație de a impune întreruperi de urgență”, le-a transmis Zelenski.

ADVERTISING

Propagandiștii televiziunii de stat de la Moscova ceruseră, după atacurile asupra Podului Kerci, distrugerea infrastructurii energetice a Ucrainei pentru ca ţara să înghețe şi să se supună.

Ziua 229 de război. Rusia a tras 83 de rachete spre Kiev şi alte oraşe ale Ucrainei. Bilanţul victimelor crește, apar noi scenarii care-l contrazic pe Putin (Foto&Video)


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇