Românii fac bani buni din tranzacții cu criptomonede. Fiscul a descoperit venituri nedeclarate de peste 34 milioane de euro

Românii fac bani buni din tranzacții cu criptomonede. Fiscul a descoperit venituri nedeclarate de peste 34 milioane de euro

În primele opt luni ale anului, Agenția Națională de Administrare Fiscală a descoperit la 100 de entități, persoane fizice și juridice, venituri nedeclarate din tranzacții cu criptomonede de 171 milioane lei (peste 34 de milioane de euro), a anunțat președintele instituției Lucian Ovidiu Heiuș.

Pe de altă parte, Heiuș a spus că a crescut și nivelul conformării, fiind declarate venituri de 49 de milioane de euro pentru care s-au plătit impozite.

Șeful ANAF a mai spus că în urma controalelor, au fost descoperite și diferențe mari la persoane fizice între veniturile declarate și cele estimate de ANAF. Cea mai mare diferenţă a fost de 4,5 milioane lei, persoana fizică în cauză având de plătit statului impozite de un milion de lei.

ADVERTISING

„Cea mai mare diferenţă a fost în judeţul Timiş, o diferenţă de bază impozabilă, practic dintre veniturile declarate și estimate de 4,5 milioane de lei. Impozitul stabilit a fost de un milion de lei.

Pe locul doi este o persoană din Vrancea, unde diferenţa a fost de 3,3 milioane de lei, impozitul stabilit a fost de 889.000 de lei şi a treia în Prahova, diferenţa a fost de 2,7 milioane de lei şi impozitul stabilit a fost de 723.000 de lei", a declarat Lucian Ovidiu Heiuş, citat de Mediafax.

De asemenea, în cazul companiilor care nu au plătit la buget sumele datorate, șeful ANAF a anunțat că s-au făcut sesizări penale, către Poliție, pentru 52.976 de contribuabili, cu datorii de 372 milioane de lei.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇